Vijesti

Kolumna “Glas Pijace” – Gdje je nestao sinjski Advent

Ako je suditi po reakcijama sinjana, program i koncept sinjskog Adventa treba pod hitno mijenjati!

Imam osjećaj da sinjski Advent u ovakvom izdanju polako umire, da će svake sljedeće godine situacija biti sve žalosnija i žalosnija ako se hitno ne podvuče crta i krene u novi koncept. Očito je da nešto treba pod hitno mijenjati, jer je ovo što imamo sada, prilično otužno i izlizano. Istina, nisu nam ove godine ni vremenske prilike baš išle na ruku, ali nisu ni bile razlog da kućice budu zatvorene većinu dana. U cijeloj priči Grad Sinj i gradonačelnica Kristina Križanac igraju ključnu ulogu, odnosno jasno je da je sve pitanje novca. Ove godine se nabavilo i svjetlosne dekoracije za 44.000,00 kuna, tko je primjetio?

Već godinama se nastavlja ista špranca, ne događa se ništa novo, a ni odabir izvođača za ovakvu vrstu manifestacije, nije baš pogođen.

 

Pogledajmo samo programe u Trogiru, Kaštelima, da ne spominjem u Šibeniku, koji je bio top ove godine, u Trilju su bile žive jaslice, što reći o Božićnom selu u Docu gornjem. Knin koji je dva puta financijski siromašniji od Sinja je imao pazite besplatno klizalište, ponovit ću, besplatno klizalište za sve korisnike, koje je organizirao Grad Knin zajedno s volonterima okupljenima u organizacijski tim Adventa.

Grad Sinj je prije nekoliko godina u organizaciji NL dr.Jadrijevića imao klizalište koje se naplaćivalo građanima, a Grad je morao još i nadoplatiti da je te godine i Proračun bio ugrožen.

“Koliko uložiš, toliko ćeš i dobiti” – jednostavna je logika koja jednako vrijedi kako za ugostiteljsku, tako i za programsku ponudu.

Imali li ijedna svijetla točka sinjskog Adventa? Ima, Sinjski ferali koji su po modelu Spašavanje vojnika Ryana“ jedini imali točan koncept za ono što su naumili, sjetimo se samo Dočeka dječje Nove Godine., Ukrašavanja ulica jelkama…

Što napraviti sljedeće godine, mijenjati lokaciju, napraviti potpuno novi koncept, ne raditi nikakav Advent, ostaviti sve po starome, dati Sinjskim feralima kompletnu organizaciju i primjereni budžet, oformiti na vrijeme organizacijski odbor i ekipirati ga kvalitetnim kadrom, na ovo je jako teško odgovoriti ili nije.  Mi građani možemo sebi dopustiti i ogovarati i kuditi i hvaliti sve oko Adventa, ali mi nismo plaćeni ni odgovorni za njegov uspjeh, zna se tko je odgovoran i sa plaćom preko 20.000,00 kuna mjesečno.

Gradonačelnica Kristina Križanac je odgovorna, koja sada je očito nema volje, vremena, sposobnosti, kadrovske ekipiranosti za ovako nešto uspješno realizirati.

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav sinjskerere.hr portala

Povezani članci

1 Komentar

  1. Kristina Kristina 20 000 kuna misečno sram te bilo koliko si nas koštala sve ove godine za ništa.

    9
    2
Back to top button