PolitikaTeme

Kolumna “Glas Pijace” – “Gradonačelnica – Zaustavite Reuters!”

„Zaustavite Reuters!“ viknuo je Džavid Nimani, jedan od prvaka kosovskih komunista, kada je izvještajna agencija Reuters u proljeće 1981. izvijestila o protestnim nemirima na Kosovu.

Svojim je krikom Džavid zapravo želio izbrisati događaj, želio je zaustaviti povijest. Bio je to izraz prastaroga nagona totalitarnih sustava i oblika vladavine koji je svim sredstvima kontrole komunikacije i tehnologije očajnički pružao otpor prodoru informacija.

Ovu kolumnu napisa danas kada još uvijek prevladava južina i nemojte mi zamjeriti ni na jednoj riječi, jer ja ne zamjeram ni gradonačelnici Kristini Križanac  za priopćenje koje je valjda ona napisala ali je sigurno potpisala kada je još veća južina bila i stoga joj ne zamjeram na svemu izrečenom u njemu.

Naša Gradonačelnica je dakle poslala priopćenje koje datira u godinu Gospodnju 2018, na 29. listopada, ali on je za mene kao da ga je pisao ovaj nesretni Džavid Nimani. Optužiti danas kao političar u Hrvatskoj da ga mediji prozivaju organizirano za svoj rad ili nerad, je u najblažu ruku smiješno i djetinjasto.

Osjetila se Gradonačelnica ugroženom kada su je prozvali za skupi automobil i dala ushićeni upit: “Možda bi članovi Gradskog vijeća bili puno zadovoljniji da na posao dolazim biciklom ili u konjskoj zaprezi, te na taj način predstavljam grad Sinj?”

Uuuuuh, kako bih volio da moja Gradonačelnica dolazi na posao sa biciklom, tada bih znao da nijedan medij ne bi prozivao moju Gradonačelnicu za stanje u mom gradu Sinju, jer bi vjerojatno sve bilo u redu i sve bi nam cvjetalo. I sinjski Vlaji (biciklistički klub) bi bili sretni jer znali bi da su biciklizirali grad.

Aaaa kako bi tek volio da moja Gradonačelnica na posao protokolarno dolazi u konjskoj zaprezi, hajde ne baš u zaprezi, ali u Ivkovićevoj kočiji. E to bi tek bio Grad, pun turista i šušura koji se vozaju kao po Beču u kočijama, pa u Držka ili Mažurina na arambaše, pa na Stari Grad da pogledaju repliku bitke iz 1715 i nedavno stvoren Ples slobode, pa na Hipodrom kočijom u novu “jahačku dvoranu” koju eto kao svi koče osim Gradonačelnice….  Možda bi došlo do toga da nam ne bi bilo ni važno tko nam je gradonačelnica. Naša Gradonačelnica, koliko mi je poznato čak i posjeduje nekoliko konja, ne vidim u čemu je problem.

Sjećam se bivšeg SDP-ovog ministra znanosti g.Jovanovića kada je kupio isto skupi automobil i njegov odgovor je bio na prozivanje medija “Hoćete da dođem kočijom u ministarstvo”. Znate kako je ovaj slučaj završio?

Ministar se sutradan izvinuo i novinaru i mediju koji su ga prozvali. Izvinuo se i cijeloj Hrvatskoj javnosti zbog izjave i naravno hitno vratio skupocjeni automobil.

Pa ne očekujete to od gradonačelnice Kristine Križanac da postupi kao bivši ministar, nastaviti će ona po svome do nove južine i novog priopćenja.

Kaže da je Vijeće puno politikantstva i pokušaja rušenja nje kao Gradonačelnice. Zbog “lex šerifa” to je nemoguća misija i jedini koji je može rušiti je dr. Stipislav Jadrijević, ali znate gdje je on, u Zagrebu i kada se ipak udostoji doći u Sinj, onda kada ga počinju propitivati što se ovo događa sa postupcima javne nabave, odgovara da on nije znao da je ovakvo stanje i da će netko odgovarati i ode opet On u Zagreb.

Još je veći problem kada Gradonačelnica proziva javno svoga dogradonačelnika Denisa Glavana koji je izjavio na sjednici Gradskog vijeća da nije imao pojma o problematičnom postupku za “jahačku dvoranu”, te se Gradonačelnica pita kako je onda dao svoj potpis na iste te dokumente. Dogradonačelnik Denis Glavan je javno poput Poncije Pilata oprao ruke od Gradonačelnice i dr. Jadrijevića i cijeloga postupka vidjevši gdje sve to vodi, a sada mu Gradonačelnica poručuje da pazi što izjavljuje, jer je sve potpisivao.

Gradonačelnica se i sportske dvorane dotakla da je se proziva. Ako je na i jednom projektu sve išlo kako ne treba onda je to ova dvorana. Sad kad je jedva otvorena i kada je obećano da kreće sa radom odmah, nema tople vode zbog “specifičnih plinova“ koje treba dostaviti dvorani. Tražio sam na internetu kod raznih distributera, ali nitko ne prodaje  “specifične plinove“ za grijanje tople vode.

I na kraju što očekivati od naše Gradonačelnice Kristine Križanac, da će se baviti onim za što su je građani odabrali? Teško!

Gradonačelnica je svoje snove ostvarila. Vi ipak pričekajte malo sa svojima.

 

Što stoji iza orkestriranih napada gradskih vijećnika Sinja na gradonačelnicu Kristinu Križanac

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav sinjskerere.hr portala

Povezani članci

1 Komentar

  1. Da bi livu ruku i i/ili odveo bi njega i/ili nju na piće da saznan tko li ovo lipo piše…

    13
Back to top button