Vijesti

Kolumna “Glas Pijace” – Kuda idu sinjska gov..?

Svi sad znamo da je službeno poništen, ne jedan od najvećih, nego uistinu najveći pojedinačni projekt u povijesti grada Sinja. U točki 5. navedene Odluke se navodi da će se novi postupak pokrenuti u roku do 6 mjeseci od dana poništenja ovog postupka. Na natječaj su se javila dva poslovna subjekta gdje je izlicitirana cijena koja je za preko 100 milijuna kuna veća od predviđene i natječaj se morao poništiti. Aglomeracija Sinj je zbog više razloga, opravdanih i puno više neopravdanih kasnila i sada kada je većina građevinske operative zauzeta drugim “aglomeracijama”, koje su na vrijeme raspisale natječaje te ugovorile i obvezale ponuđače na ugovore, teško je za očekivati da će se i u novom natječaju kojeg ne znamo kada će biti raspisan, cijena znatno smanjiti, dapače.

Gdje naći novih preko 100 milijuna kuna?

Očito je da ove kune može osigurati samo država (Zagreb), nebitan je izvor. Ali zašto bi država dala Sinju i Aglomeraciji dodatnih preko 100 milijuna kuna, zbog toga što je Sinj kasnio u svemu što se moglo kasniti u ovom projektu, kada to nisu učinili i drugim projektima. Sinj nema svog Kalmetu, Burića….

Gradonačelnica je imenovala dr. Stipislava Jadrijevića u Skupštinu Vodovoda, kad je za ovaj projekt bilo ključno u kojem smjeru ide i vremenski da bude gotov čim prije. Naravno da nije ništa poduzeo po ovom pitanju, jer na kojem je mjestu njemu Sinj, mnogo puta je pokazao. Gradonačelnica ga je nakon totalnog političkog razmimoilaženja smjenila u Skupštini i sada u Zagrebu čeka u svibnju nove lokalne izbore da po četvrti put bude lažni mesija grada Sinja. Sinjski HDZ već treći manadat ne može doći na vlast u Sinju i sljedeće godine za lokalne izbore ako ne osvoji vlast, teško da takav može pogurati Zagreb da pomogne Sinju.

Ostaje samo Miro Bulj!

Bulj je s HDZ-om na državnom nivou bio dva puta na vlasti i u Sinj je iz Zagreba “donio” doslovno ništa, osim što smo postali poznati kao čobani, da nas je Zagora rodila, da svima koji dođu u Sinj vičemo NE ĆE TE. To nije politika, to je čisto uništavanje šansi Sinja za bilo što. Sinj već jako dugo godina nema svog zagovornika i čovjeka u Zagrebu. Sinj je možda zaslužio, pa barem po broju stanovnika, pomoćnika ministra, državnog tajnika, direktora važnije agencije. Ali to ne ide tako. Ili si na vlasti ili nisi. Sinj je nedavno 2016.g. imao priliku da MOST-ov Bobeta možda bude zamjenik ministra znanosti i obrazovanja, ali netko nije to htio riješiti – Miro Bulj. Šta je Momir Karin hadezeovac iz Imotskoga od 2016. do danas pomoćnik ministra obrazovanja bolji od Bobete. Ali on je iz Imotskoga. Da je Bobeta bio na njegovom mjestu, možda bi dobili novu školu fra Pavla Vučkovića, ovako vi sinjani “stanite”.

Kao primjer navodimo g.Čačića koji s jednim saborskim mjestom (čitaj rukom) podržava svaku vlast koja njegovom Varaždinu i Županiji daje ono što Čačić upita. Bio je tako i s SDP-om i sada je s HDZ-om koji mu sada daje stotine milijuna kuna za poboljšanje željezničke povezanosti Varaždina i Zagreba. G. Štromara koji je za istu Županiju, neka se politički ne slaže s g.Čačićem, podržaje HDZ i osigurao je stotine milijuna kuna za različite projekte.

HDZ održaje tanku većinu s točno 76 ruku u Saboru i moguć je gubitak nezadovoljne ruke. Može li nova ruka po treći put u saborskoj većini biti Mira Bulja s uvjetom pomoći Sinju i Cetinskom kraju. Poznavajući Bulja, teško.

Miro Bulj ne zna, odnosno ne želi biti u vlasti, jer to donosi odgovornost, tada te propituju što radiš i što si dosad napravio. Lakše je organizirat tiskovne konferencije i “pljuvati” po svima šta ste napravili, di ste bili “91, pozivati na sazivanje besplodnih tematskih sjednica na ovu i onu temu i donošenje zaključaka koji ne obvezuju nikoga i zatim u vrijeme ručka pogledati u saborskoj menzi je li danas na meniju biftek ili ramstek.

Kuda idu sinjska gov..?

Sinj će očito pričekati realizaciju “Aglomeracije Sinj” i još će puno sinjskih “crnih jama teći junački” u izvornom obliku prema Cetini na koju se svi zaklinju da je čuvaju i ne daju nikome da je dira.

Čosin potok, Gorućica, Meljača, Lateralni kanal, Karajkova lokva, Bazana…… desetljeća obećanja i čekanja svih sinjskih vlasti da riješi ovaj problem, strpite se još malo, biće.

 

Dr. Stipislav Jadrijević „preuzeo“ Vodovod i odvodnju Cetinske Krajine d.o.o.

Povezani članci

4 Komentara

 1. Vojsku na granice – uzviknu sramotno Miro, jer ne vjeruje Hrvatskoj policiji da može odraditi zadatak kao što je i dosad odrađivala.

  12
  1
 2. Glavice postaju koncentracijski get, stješnjene između najduljeg kamenoloma u zemlji i najduže žice u zemlji, one na piketu.

  9
  1
 3. Triba vratit juru i matu bili su na vlasti i velike su stvari učinili za sinj

 4. Buljomire dođi malo na granice, Kamensko, Vinjane i naš Bili brig di si skupa sa tadašnjim ministrom Orepićen dao Bosni nekoliko kvadratnih kilometara i pomaka granicu prema Hrvatskoj, pa da vidiš kako Hrvatska policija odlično radi svoj posao i čuva nas.

  4
  1
Back to top button