TemeVijesti

Kolumna “Glas Pijace” – Miro Bulj se „probudio” iz Briselskog sna

„Miro Bulj zastupnik Europskog parlamaneta iz Suhača – RH se u svom prvom javljanju u parlamentu EU obratio 750-torici svojih kolega. Odmah im je objasnio kako će od sad funkcijonirati Europska unija i da će svaku njihovu odluku on morati provjeriti, svako imenovanje, ma svaki odlazak parlamentarca na WC će on morati amenovati ili ako tako ne bude sve će ih prozvati i  prokazati.

NE-ĆE-TE, Ja sam čoban, Zagora me rodila i svu silu parola i doskočica je sasuo naš Miro Bulj svojim kolegama u EU, tako da odma znaju s kime imaju posla.

Nakon nezampaćenog nastupa sve opcije, pučani, laburisti, lijevi, zeleni, žuti, desni su zamolili Jean-Claudea Junckera da učini štogod, da kako će oni ovako živit pet godina. Junker je, dok je Bulj i dalje svoje izlagao, prišao otraga i štipnuo Bulja, a Bulj je odmah burno reagirao „nisam ti ja brajo Plenković“. Junker se nije dao još smesti i predložio je Miru Bulju da će EU dati eura Hrvatskoj za još jedan Pelješki MOST pa da imamo dva, nudio je i četverotračnu cestu do Splita koju si Miro obećao „svojoj” Zagori, samo ti Miro daj ostavku na mjesto parlamentarca, neka dođe Petrov i vrati se u svoj Suhač. Miro je naravno to odbio jer gleda samo još jedan mandat biti, jer on još nikoga nije pušta u zakonodavno tijelo, iako je obećava svake izbore svima na listi da će ih pustiti……

“Zagađenje” Perućkog jezera

Svi smo svjesni da je ovo fikcija i da Miro Bulj, iako je sanjao nije ušao u EU parlament. Želio je to, želio je to više nego išta u životu, da jedan stanovnik EU, bude navodno jedini kome je to uspjelo, da bude u svim zakonodavnim tijelima društvenog uređenja. Vijećnik MO Suhača, vijećnik GV Grada Sinja, vijećnik županijske skupštine SDŽ, saborski zastupnik RH i naravno zastupnik u EU parlamentu.

No sada je taj san gotov i Miro se „probudio“, nakon prvotnog šoka i političkog nokauta, Miro Bulj je krenuo s zagađenjem Peruće i alarmiranjem cijele javnosti tko to radi, a radilo se o samo kombinaciji peludnih zrnaca i prašine koja je došla s kopna i tko se jednom okupao na Perući zna za ovakva događanja u lipnju. Naravno Bulj se nije izvnio javnosti na lažnim uzbunama.

Specijalizacije raspisane 2013. godine!

Miro Bulj u Saboru nedavno napada dr. Petrica i pita: Dr. Petric Vi ste ravnatelj Doma zdravlja SDŽ već 9 godina, odgovorite javnosti zašto niste raspisivali specijalizacije? Zbog Vas i svih dosadašnjih župana imamo zatvorena vrata na sinjskoj radiologiji.

Dr. Petric je pametno 2013.g. raspisao specijalizaciju (traju 5 godina) radiologije za Sinj, Vrgorac i Imotski vezivajući specijaliste da nakon završetka moraju raditi u tim mjestima i naravno prije mjesec dana ti specijalisti počinju s radom. Miro Bulj sada muči, što nije posjetio novu radiologinju u Sinju i pitao tko, kada, kako, zašto…

Pedijatrija u Sinju je imala slučaj bolovanja djelatnice i naravno da se pedijatar ne može naći u dva dana, ali su se nadležne službe potrudile da koliko toliko sustav funkcionira.

Bulj je prijetio prosvjedom, ali samo ispred kamera, naravno da on nema vremena prosvjedovati.

Prije dvadeset dana je uputio javno priopćenje o problemu kružnog toka u Sinju i njegove neefikasnosti. Dvije godine je Miro Bulj se grlio s HDZ-ovim ministrom Olegom Butkovićem i bio s njim u koaliciji dva puta i što imamo u vezi kružnog toka. Ništa. A Ivan Šipić saborski, ima prečih stvari za Trilj, a ne da rješava sinjske probleme. Najmanje što bi Miro trebao za sinjane učiniti, je vezati se s lancima i stati na kružni tok i ne micati se dok ne dobije rješenje, jer mi smo mu omogućili glasajući za njega da ide u Sabor i prima preko 30.000,00 kuna mjesečno. Ali ni od toga neće biti ništa. Miro je protiv baznih stanica, no činjenica je gdje on prosvjeduje, to imamo više baznih stanica, ko da je u dogovoru s teleoperaterima.

Vodu u Usta(v)!

Bulj odmah iza EU izbora da bude u eteru, krenuo i to baš iz Sinja i s MOST-ovom inicijativom „Voda u Usta(v)“, a voda je u Hrvatskoj zaštićena, samo treba provoditi Ustav, zakone i pravilnike, pa MOST i Bulj su imali svog ministra okoliša Slavena Dobrovića, što tada nisu djelovali i s HDZ-om rješili „problem“ vode. Već tri mjeseca maltretiraju s ovom inicijativom. Bolje bi bilo da su krenuli s akcijom „Gemišt u Usta(v)“ barem bi izgledalo ozbiljno i imali bi više potpisa. Miro Bulj za informaciju u Gradskom vijeću Sinja nije glasao za amandman za obnovu izvora pitke vode Bukve, praktički u svom selu i sada bi rješavali „vodu“ u RH.

Skupljao potpise za  “predsjednika” Kujundžića, a sad je za ostavku “ministra” Kujundžića

MOST je krenuo i s javnom potpori Miroslavi Škori u kandidaturi. Škoro je „zec“ u trci HDZ-a za predsjednika RH. A što je s MOST-ovcem Vlahom Orepićem i njegovom kandidaturom i s kojim se Miro naslikavao na granici Bili Brig da će riješiti taj granični prijelaz, da ne bude unutar teritorija RH, što je MOST-ovcemTomislavom Panenićem isto kandidatom za predsjednika RH. A što je s bivšim kandidatom za predsjednika RH Milanom Kujundžićem kojem je Miro potpise skupljao na sinjskoj Pijaci, a sada ga ruši kao HDZ-ovog ministra zdravstva. Možemo nabrajati i nabrajati…

Jesensko zasjedanje Sabora počinje, Miro Bulj se probudio iz „Briselskog sna“ i nastaviti će po starome „napadati i pljuvati“ po svima i time nanosi štetu gradu Sinju koji jedini ne napreduje u Cetinskoj krajini. Imao je šansu i bio je dva puta s HDZ-om u vlasti na državnoj razini i ništa za Sinj nije učinio. S HDZ-om će ići i treći put ako ga pošaljemo u Sabor. Miru Bulju jedino još preostaje da prosvjeduje protiv jeftinih „bečkih i naravnih odrezaka“ koje troši u Saborskoj menzi po cijeni od par kuna, dok je nama u Zagori ostavio da trošimo “jaja i hrenovke”.

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav sinjskerere.hr portala

Povezani članci

10 Komentara

 1. Miro trče sa mašklinom za premijerom i mi se pitamo zašto su maslo pokupili svi gradovi i općine u okolici samo nije Sinj?

  13
  1
 2. … I da, napravio je ipak nešto, za sebe plaću od 30000,i nogostup i rasvjetu svom Suhaču, a ostali, plačite.
  Sapienti sat.

  10
  1
 3. Ispalio bi na njega Matan iz prosjaka i sinova kad bi ga vidio s mašklinom: “I ti Miro u nadničare”…

  10
 4. HDZ okolnih općina diktira kakav će biti HDZ Sinj, a HDZ Sinj je jadan i neprepoznatljiv. Na taj način okone općeine preko premreženosti sa županijom i državom kanaliziraju sredstva prema sebi.

  6
  3
 5. Primjeri: županija ucrtala cestu piket-kukuzovac radi spjanja otoka na split /sinj se ne pita ***stopirana brza cesta križice-kukuzovac / npr. imotski dobio tunel od 2 milijarde kuna ***trasa ceste kukzova križice ne ide direktno neko kruži zapadno od dicma / kad se napravi put prema splitu bit će nam duži nego danas***dopredsjednik VAD nije iz sinja / HDZ sinj nema muda reci STOP toj nelogičnosti***itd….

  6
  2
 6. Ajde šta se pravite pametni, glasajte za HDZ SINJ i potaracajte ove hdzovce iz ostalih pripizdina cetinske krajine. Ili pasite travu šta se ljutite šta Trilj i ostali sebi dovlače novac. Dajte HDZovog gradonačelnika Sinja pa će te vidit kuna kako se bacaju po Sinju.

  6
  2
 7. Da upitam autora članka (pri tome ne stajući na imenjakovu stranu)… Šta je bilo prije Mira Bulja? Mislim da je Sinj zapravo krcat “Buljima”, samo šta su za razliku od Mira malo primireni, imaju manire, lipše se oblače… Pa čak vjerujem da ih je većina zapravo i pokvarenija od Bulja. Ok, i pametnija…

  3
  4
 8. Luka, ti si očito iz veće pripizdine od ‘cetinske krajine’ a obitelj ti vjerojatno pase travu. Sela cetinske krajine, npr Glavice, veće su od spomenutog Trilja mnogo, prema tome, vrati se na livadu odakle si izronio.

  3
  2
 9. Hahahaha dije Trilj za Glavice velegrad eto vama Draga sadra i prašina i Jadrijević i Miro i SDP i HDZ to je sve selendra i križ na vide. Šipić je zakon jer koristi sve iz županije i države za svoj Grad a triljani dok donosi će ga podržavat. Ko vam je riv šta ne nađete jednog u Sinju takvog.

  7
  1
Back to top button