PolitikaTeme

Kolumna “Glas Pijace” – Prometni kolaps u Sinju, snose li odgovornost gradonačelnica Kristina Križanac i Miro Bulj

Jutros je na predjelu kružnog toka i cijelom dužinom, Zagrebačke, Vukovarske i Splitske ulice koja je ujedno dionica D1 državne ceste, nastao po tko zna koji put prometni kolaps. Već duže vrijeme građani Sinja trpe nesnosne gužve na tom dijelu Grada i oni koji prometuju tom dionicom ostaju nemoćni da u svojim vozilima čekaju i čekaju da popusti prometno začepljenje i da stignu do svog odredišta. Napomenuti će mo samo primjer problema građana koji svoju djecu ujutro prevoze iz istočnog dijela grada prema sinjskim školama i gradskom vrtiću gdje im treba po pola sata vremena za uistinu kratku relaciju.

Većina problema je krenula izgradnjom kružnog toka u Vukovarskoj ulici kojeg je vlast dr. Jadrijevića bezpogovorno prihvatila taj model, bez obzira na tadašnja upozorenja gradskih vijećnika, prvenstveno oporbe da je to štetno rješenje.

Sada, prvenstveno građani Sinja i okolnih mjesta konstantno trpe začepljenje i ne nazire se rješenje.

Građani Sinja su izabrali dr. Jadrijevića već treći put i gradonačelnicu Kristinu Križanac da vode ovaj Grad i da rješavaju probleme koji su od općeg interesa. Nažalost osjeća se nemoć Gradonačelnice da riješi iole ozbiljan problem Grada Sinja kod institucija ove države. Dr. Jadrijević, poznato je već odavno „napustio“ grad Sinj.

A Miro Bulj? Miro Bulj aktivist i sada sabosrki zastupnik u drugom mandatu koji je bio u koaliciji sa dr. Jadrijevićem i koji je bio u koaliciji sa HDZ-om na državnoj razini dva puta, nije po ovom pitanju do sada ništa konkretno učinio za rješenje. Samo se naslikavao po Zagrebu sa ministrima i kolegama zastupnicima poručujući sinjanima da on rješava ovaj problem. Očekujemo prvenstveno da gradska vlast poduzme hitne mjere i da o tome izvjeste javnost što namjeravaju i što su postigli u rješavanju ovog problema ako uopće imaju osjećaja za ovaj problem.

 

Naši građani poznavajući djelovanje i rad našeg Mira Bulja očekuju da Miro „zagrmi“ u hrvatsku dalekovidnicu, da se veže lancima na kružnom toku, da zaustavi promet na D1, da provoza ministra Butkovića kroz sinjski kružni tok. Je li Miro puno što tražimo od tebe?

Ostavi se visoke politike, Vučića, Plenkovića, Jean-Claude Junckera, vrati se svom Suhaču i Sinju i izvrši što si godinama obećavao.

Ne nasjedaj Grmoji kad ti kaže “BRAVO, MIRO NEKA SI IM REKA, NE BI NI JA BOLJE”. Sinj od toga nema ništa. Nemoj biti mamac na listi MOSTA za EU parlament, jer ionako Bože Petrov preko tvojih glasova želi otići u EU parlament i rješiti svoje financijske probleme.

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav sinjskerere.hr portala

Povezani članci

6 Komentara

 1. Al je čoja danas? Vidim Mira s kapicom… Sve mu je manja kapica na glavi…. Sad se jedva vidi… Hahaha

  7
  3
 2. A šta je… Bulj danas nije u saboru.. Jer nema na televiziji…

  5
  2
 3. Zamisli Kristina i Miro dočekuju kineze i odvedu ih na suvač kod kaave… I miro im kaže: ako ovo možete poravnat, onda ćemo razgovarati..

  7
  2
 4. Mene zanima mogu li sinjski HDZ-ovci iti jedan problem riješiti preko svojih kolega na vlasti.

  5
  4
 5. @Iva ive mogu puno toga. Otidji do vojarne 126. ili nove dvorane ili projekat sinj u sridu ili osnovne skole marka marulica ili projekt zaželi pa se uvjeri sama. Samo dokle ce sinjski hdz moc pomagat sinju dok hdzovoj Vladi sinjski tribun i najbolji covik u svemiru Miro Bulj sve živo proziva tesko je reć. Ja da san HDZ kraju iz kojeg dolaze ovaki ko Bulj nebi ništa pomaga.

  7
  2
Back to top button