Kultura

Koncert za klarinet i glasovir u Galeriji Sikirica

U organizaciji Udruge za promicanje suvremene umjetnosti Sinj (UPSUS), a u sklopu Adventa u Sinju danas, 01. prosinca. 2018.g. u Galeriji Sikirica od 19 sati i 30 minuta održati će se koncert za klarinet i glasovir.

Branimir Norac – klarinet

Mirna Alfirević – glasovir

Program: 

1.Carl Maria von Weber-Concertino za klarinet u Es-duru, Op.26, J.109

2.Branimir Norac- Radost življenja

3.Astor Piazzola- Tango etida br.3

4.Francis Poulenc- Sonata za klarinet i klavir, FP184

5.Ante Grgin-Tema s varijacijama br.1

Branimir Norac (Sinj, 1992.)

Osnovno glazbeno obrazovanje stekao je u Glazbenoj školi Jakova Gotovca u Sinju. Maturirao je u Srednjoj glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu kod profesora Dragana Colića.

Godine 2011. počeo je studirati na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Davora Rebe gdje je i diplomirao 2016. sa ocjenom odličan (5).

Usavršavao se kod uvaženih klarinetista Radovana Cavallina, Nicholasa Coxa, Nikole Srdića i Mate Bekavca . Zimski semestar pete godine studija, u sklopu bilateralne razmjene studenata,  proveo je u Ljubljani na Akademiji za glasbo, u klasi prof. Tadeja Keniga.

Nastupao je na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim natjecanjima od čega se posebno ističe međunarodno natjecanje Davorin Jenko u Beogradu gdje je 2013. dobio prvu nagradu (laureat) i natjecanje mo. Vinko Lesić u Splitu gdje je 2018. dobio nagradu za najboljeg mladog glazbenika.

Surađivao je sa Zagrebačkom filharmonijom, HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, MAG ansamblom u Splitu, Zadarskim komornim orkestrom i Hrvatskim komornim orkestrom. Za vrijeme studija često je nastupao kao član Simfonijskog orkestra Muzičke akademije u Zagrebu pa je tako 2015. u sklopu Zagrebačkog bienala svirao praizvedbu opere Madame Buffault Borisa Papandopula za koju je dobio i Posebnu Rektorovu nagradu.

U školskoj godini 2016./2017. bio je zaposlen u Glazbenoj školi Rudolf Matz kao profesor klarineta. U drugom polugodištu školske godine 2017./2018. radio je u Centru za odgoj i obrazovanje Vinko Bek kao nastavnik klavira, glazbene kulture i glazbene kreativnosti.

Osim izvedbenom praksom  aktivno se bavi i kompozicijom. Godine 2016. komponirao je glazbu za predstavu „Neopravdani sat“ u produkciji Dramske skupine Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu. Kao scenski glazbenik surađuje sa Kazalištem Ulysses na predstavi „Shakespeare ljetne noći-varijacije“ u režiji Lenke Udovički. Komponirao je glazbu za predstavu „Ponoćni boogie“  Borne Armaninija,

  Mirna Alfirević ( Sinj, 1993.)

Osnovnu glazbenu školu završila je u Glazbenoj školi Jakova Gotovca u Sinju, u klasi prof. Gordane Pavlić a srednje glazbeno školovanje u Glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu, u klasi prof. Natalije Curkan. 2017. godine diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu sa odličnim uspjehom, u klasi prof. Katarine Krpan, te 2018. upisuje poslijediplomski studij usavršavanja kod iste profesorice.

Sudjelovala je na brojnim državnim i međunarodnim solističkim i komornim natjecanjima te osvajala nagrade od kojih posebno ističe prvu nagradu kao solistica na šestom internacionalnom pijanističkom natjecanju „Citta di Palmanova“ u Italiji (2018.).

Tijekom školovanja se usavršavala kod mnogih uglednih pedagoga iz Hrvatske i inozemstva, na pijanističkim seminarima profesora Đorda Stanettija, Roberta Andresa, Grigorya Gruzmana, Federica Gianella, Alessandra Papara, Peđe Mužijevića i Vladimira Krpana.

Povezani članci

Back to top button