Kultura

Koncerti Gradske glazbe Sinj i jazz sastava Nocturnal four

Na samom izmaku srpnja Sinjane i njihove goste očekuje prava glazbena senzacija – nastup jazz sastava Nocturnal Four. Renomirani glazbenici svjetskoga glasa, na svojoj ovogodišnjoj ljetnoj turneji po Hrvatskoj, nakon nastupa u Puli, Zadru i u Sinj će donijet dašak New Orleansa u idealni ambijent pozornice Alkarskih dvora.
Ratko Zjača, otprije poznat sinjskoj publici, nagrađivani je gitarist, skladatelj, izvođač i pedagog. Studirao je i diplomirao na Sveučilištu u Zagrebu. Nakon završenog studija na Konzervatoriju u Rotterdamu, gdje je studirao jazz gitaru, kompoziciju i indijsku klasičnu glazbu, studirao je i na New York University School of Music. Nebrojene suradnje s velikanima jazz glazbe lansirale su ga u zvijezde i donijela mu mnoga priznanja i nagrade. John Riley je jedan od najpoznatijih jazz bubnjara i edukatora današnjice. Redovni je profesor bubnjeva na čuvenim akademijama Manhattan School of Music, The New School i SUNY Purchase, a stalni je vanjski profesor na Konzervatoriju u Amsterdamu.
Pijanist i orguljaš Renato Chicco studirao je na Sveučilištu za glazbu u Grazu, Austrija, i na Berklee College of Music u Bostonu. U dugoj i plodnoj karijeri surađivao je s najvećim imenima svjetske jazz glazbe. Trenutno je profesor jazz improvizacije na Muzičkom sveučilištu u Grazu i nastavlja s nastupima diljem svijeta. Stefano Bedetti, jedan od najboljih europskih saksofonista, počeo je svirati tenor s 14 godina. Inspiriran Charliejem Parkerom, Michaelom Breckerom i mnogim drugim majstorima otkrio je nove dimenzije i pristup glazbi.
Nikako ne propustite doći i poslušati ovaj fantastični kvartet, Alkarski dvori, 30. srpnja u 21 i 30 sat, koji nastupa nakon naše Gradske glazbe Sinj, koja ove godine slavi 160 godina svog postojanja, predanog rada, edukacije i promocije grada Sinja diljem Lijepe naše i Europe.
Koncert je besplatan! Veselimo se Vašem dolasku!!!

Monika Vrgoč Direktorica Turističkog ureda Turistička zajednica grada Sinja

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button