Vijesti

Konferencija ‘’Međusektorskom suradnjom prema održivom upravljanju travnjacima’’

Partnerstvo projekta Dinara back to LIFE organizira međunarodnu konferenciju „Međusektorskom suradnjom prema održivom upravljanju travnjacima” te poziva sve zainteresirane na sudjelovanje.

Konferencija će se održati 21. do 24. ožujka 2023.  godine u Multimedijalnoj dvorani Muzeja Sinjske alke u Sinju, ulica Put Petrovca 12.

Na konferenciji će  sudjelovati stručnjaci iz različitih sektora zaštite prirode, šumarstva, poljoprivrede, jedinica lokalnih samouprava i lokalnih akcijskih grupa, kako bi razmijenili znanja i iskustva te raspravili uloge i prilike međusektorske suradnje u upravljanju travnjacima. Također, stručnjaci s projekta ‘’Dinara back to LIFE’’ predstavit će “Smjernice za restauraciju i održivo upravljanje suhim travnjacima” koje objedinjuju iskustvo i naučene lekcije iz trogodišnje provedbe projekta restauracije travnjaka.

Glavne teme koje će obuhvatiti konferencija su: smjernice za restauraciju i održivo upravljanje suhim travnjacima, uloga sektora zaštite prirode, šumarstva i poljoprivrede u očuvanju i održivom korištenju travnjaka te upravljanju Natura 2000 područjima, prilike za međusektorsku suradnju te lokalna zajednica kao nositelj ruralnog razvoja.

Za sudjelovanje nije predviđena kotizacija a sve detalje o konferenciji pronađite na službenoj stranici projekta. Program konferencije možete pogledati ovdje.

Link na program konferencije: https://dinarabacktolife.eu/registracija-i-program-konferencije/

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button