TemeVijesti

Korištenje podzemnih voda na sportskim terenima – pokrenuti projekti

U proteklom vremenskom razdoblju ostvarili smo cilj smanjenja troškova na potrošnji vode za zalijevanje travnatih površina na sportskim terenima Gradski stadion NK Junak, SC ‘Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić’  postavljenim tehničkim uređajima i pumpama za korištenje podzemnih voda, a za što je Grad Sinj prethodno dobio suglasnost od Hrvatskih voda za korištenje istih.

U proteklom ljetnom periodu smo ostvarili značajne financijske uštede, a  na pojedinim igralištima i do 10.000,00 kn u odnosu na prethodnu 2019 godinu., na mjesečnoj razini. U tom kontekstu značajno je istaknuti kako je kvaliteta održavanja dignuta na viši nivo, velika ušteda u financijskom smislu, kakvoća i kvaliteta vode u potpunosti zadovoljava  zalijevanje travnatih terena.

Na Gradskom nogometnom stadionu Sinj je obavljena izmjena i reparatura neispravnih rasprskivača za navodnjavanje, programatora, te ostalih elemenata za kvalitetno funkcioniranje sustava navodnjavanja. Navedeni dio poslova spada u tekuće održavanje sportskih objekata za što je ZŠUGS izdvojila 14.000,00 kuna iz redovitih sredstava održavanja sportskih objekata.

U narednom vremenskom periodu nastavljamo dalje sa projektima navodnjavanja iz tehničkih bušotina na Hipodromu Sinj koji je zahtjevan kako po površini, tako i složenosti poslova u tehničkom smislu.

Također za 2021 godinu pripremamo dokumentaciju za nogometno igralište NK Glavice, te realizacijom tog projekta bi zaokružili kompletnu cjelinu navodnjavanja svih igrališta iz tehničkih bušotina. Za projekt je značajno naglasiti da će eksploatacijom tehničkih voda povrat investicije biti u naredne 3-4 godine.

Također koristimo priliku da se zahvalimo Gradonačelnici i svim vijećnicima grada Sinja, koji su podržali ovaj projekt kroz proračun našeg Grada, a mi nastavljamo dalje sa projektima i sportom za svu djecu Sinja – poručuju iz ZŠUGS.

Povezani članci

3 Komentara

 1. A sta je s prskalicama i elektroventilima koji su neispravni na tekstilcevom i ragbijaskom? Na tim igralistima se i dalje zaliieva rucno s vrtnim vrtuljcima i crijevima.

  6
  2
 2. Imamo dičnu upravu
  Nebi se čudio da su prskalice završile u vinogradima na radošiću

  14
  6
 3. Tekstilac, ispada da si ti član kluba pa ako imaš konkretne spoznaje o tome što navodiš upoznaj javnost ili barem policiju, u suprotnom si još jedan od onih pacovčića koji o drugima sude po sebi i svojim postupcima.

  5
  4
Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button