Vijesti

Korizmeni koncert klape Žrnovnica u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske

Koncert korizmenih pučkih napjeva i duhovne glazbe, klape Žrnovnica će se održati u Sinju, u nedjelju, 31. ožujka 2019. godine u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske.
Početak koncerta je u 19 sati.
Ulaz na koncert je slobodan.

Pokajnički moment, na poseban način svojstven ovome razdoblju liturgijske godine, na ovim će koncertima biti izravno predstavljen kroz korizmene pučke napjeve iz Žrnovnice te duhovnu glazbu prilagođenu vremenu korizme.
Korizmenim pučkim napjevima klapa Žrnovnica će pokazati dijelić bogatstva kršćanske pjevne baštine i kroz nju naglasiti glavnu misao i nit vodilju koncerta – vapaj Bogu i njegovom beskrajnom milosrđu.
Pozivamo Vas da dođete, otvorite svoja srca te da naša zajednička pjesma i molitva budu prava duhovna obnova pred najveći kršćanski blagdan Uskrs.

Ove godine klapa Žrnovnica niz korizmenih koncerata je započela u katedrali u Bjelovaru, niz se nastavio u crkvi u Klisu, konkatedrali u Osijeku te sada u crkvi u Sinju.
Nakon Sinja klapa će nastupiti i održati koncerte u Strožancu, Čavoglavama, Orebiću i naposljetku u crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu.

Povezani članci

Back to top button