Vijesti

Korona “ušla” u 2 sinjska vrtića

Epidemiološka situacija na području Grada Sinja – 3. prosinca​

Ovlaštene osobe dvaju vrtića koje posluju na području Grada Sinja, izvijestili su Stožer CZ Grada Sinja o pojavi koronavirusa u njihovim ustanovama.​

​Pa je ​ tako Stožer CZ​ obaviješten od strane​ Dječjeg vrtića Bili Cvitak Sinj kako je jedna odgojiteljica vrtića u Sinju dana 2. prosinca dobila pozitivan Covid nalaz, zbog čega je njoj kao i cijeloj vrtićkoj skupini koju čini​16 djece određena mjera samoizolacije. Izrečena mjera trajati će do 11. prosinca 2020. g., a o tome​ su obaviješteni​roditelji djece, dok je ​ u samom vrtiću provedena dezinfekcija prostora.Budući da odgojiteljica i djeca nisu bili u kontaktu​s djecom ni s kolegicama ostalih skupina,​nema potrebe za izolacijom ostalih odgojnih skupina ni djelatnika. Ostatak vrtića i dalje​će nastaviti s redovnim radom uz pridržavanje propisanih mjera.

​Također iz ​ Dječjeg vrtića Čarobni Pianino obaviješteni smo kako je jedna odgojiteljica vrtića u područnom vrtiću na Hanu, dana 1. prosinca dobila pozitivan Covid nalaz, zbog čega je njoj kao i cijelom područnom vrtiću ​ kojeg čini​63 djece, te još četiri odgojiteljice i dvije pomoćne radnice​ određena mjera samoizolacije. Izrečena mjera će trajati do 7. prosinca 2020.g.

​Iz oba vrtića poručuju kako sukladno uputama i protokolima​Nacionalnog stožera i HZJZ poduzimaju sve potrebne mjere, vrtići se redovito pojačano dezinficiraju i provjetravaju a kontakti su svedeni na minimum.

Povezani članci

Back to top button