TemeVijesti

Kreće izgradnja kanalizacije u Brnazama, očekivani rok izgradnje 24 mjeseca – novi alternativan pravac za put Splita

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj danas je u Gradskoj vijećnici održao konferenciju za novinare na temu nastavka izgradnje Aglomeracije u naselju Brnaze.

Nakon konferencije potpisan je i  ugovor o izvođenju radova na vodoopskrbnom sustavu, sustavu odvodnje i rekonstrukcije državne ceste kroz naselje Brnaze. Ugovor su potpisali  direktor društva Vodovod i odvodnja Cetinske krajine Josip Mioč i predstavnik tvrtke Inero d.d. Ilija Naletilić.

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj naglasio značaj i sadržaj ovog dijela Aglomeracije Sinj:

Kroz Grupu 2 Aglomeracije Sinj planirani su radovi rekonstrukcije dijela DC1 kroz Brnaze, u dužini od 1.750 metara, od Lidla do Masle, postavljanje 30.160 metara kanalizacijske mreže na koju će biti priključeno 665 kućnih priključaka, izgradnja 6 crpnih stanica, rekonstrukcija i sanacija 5.408 metara vodovodne mreže na koju će se moći priključiti 345 novih korisnika. Kroz ovaj projekt dogradit će se obostrani nogostupi i nova javna rasvjeta, a Grad Sinj kao partner financirat će zeleni pojas i drvorede čime će Sinj dobiti impozantan ulazak u grad.“

Gradonačelnik je naglasio kako će Grad Sinj i na ovom projektu realizirati sva potrebna asfaltiranja izvan širine od 3 metra lokalnih i nerazvrstanih cesta.

Cijena radova na Aglomeraciji u Brnazama, Grupa 2, iznosi 18.800.262,68 eura s PDV-om, a očekivani rok izgradnje je 24 mjeseca, kazao je direktor ‘Vodovoda’ Josip Mioč i naglasio još nekoliko činjenica:

Obuhvat ovog LOT-a 2 završava na Gospodarskoj zoni Kukuzovac tako da će i ona dobiti dodatnu težinu i sigurno da će biti primamljivija nego što je trenutno. Što se tiče izvođača, poznat nam je, surađivali smo na Aglomeraciji Trilj gdje nije bilo nikakvih problema, bila je suradnja korektna, radovi su odrađeni kvalitetno. Problema će biti prvenstveno zbog gustoće prometa i opsega radova, međutim mi ćemo zajedno s izvođačem Hrvatskim cestama i Gradom Sinjem napraviti da promet ide koliko može nesmetano. Siguran sam da ćemo nakon 24 mjeseca biti sretni jer po svemu ovo je najbitniji ugovor u sklopu Aglomeracije Sinj

Za vrijeme trajanja radova promet prema Splitu izmjestit će se na dionicu nekadašnje trase stare Ferate do Kukuzovca, dok će iz pravca Splita vozila koristiti jednu traku postojeće Državne ceste 1 kroz Brnaze.

Predstavnik Izvođača Ilija Naletilić najprije je zahvalio nadležnoj Komisiji što je u konačnici odabrala njegovu trtku za ovaj projekt, a potom obećao puni profesionalni angažman na Aglomeraciji Brnaze:

Obećavam da ćemo ovaj projekt, kao što smo i Trilj, napraviti bez ikakvih problema. Posao je kompleksniji i veći, ali ja i moj tim se uopće ne bojimo, imam strašan tim inženjera koji će tu biti svakodnevno, iznajmili smo već neke postaje gdje će biti koordinacije, deponij. Angažirali smo odličnog projektanta koji je već počeo raditi. Jučer smo čak počeli iskolčavanje iako još nismo bili potpisali ugovor, tako da ćemo početi vrlo brzo.“

Naletilić je istaknuo kako je gotovo 70 posto djelatnika koji će raditi na ovom dijelu Aglomeracije iz sinjskoga kraja, a zajamčio je kako s  tvrtkom Inero svi uključeni u realizaciju projekta, kao i krajnji korisnici neće imati problema: „Svakodnevne probleme koji nastanu na terenu treba rješavati, izlazit ćemo maksimalno lokalnom stanovništvu u susret, isto kao što smo u Grabu, Vedrinama, Košutama, uvijek gdje je trebalo nešto popraviti, doraditi, dograditi, nismo pravili nikakve komplikacije. Moja firma ima 100 ljudi, ima kompletne strojeve, imamo neke nominirane kooperante koji su odavde, a više od 70 posto ljudi su Sinjani ili su iz Sinjske krajine. Potrudit ćemo se maksimalno, ovo nisu prazna obećanja. S kompletnim timom inženjera bit ćemo non-stop na gradilištu, tri ili četiri poslovođe će biti non-stop na gradilištu. Mi ćemo taj posao, ako Bog da, privesti kraju vjerojatno i u kraćem roku nego što je.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button