Vijesti

Kreće sinjski GUP – Dalmatinka “Ne planira se gradnja stambenih i stambeno-poslovnih građevina”

Na temelju  Zakona o zaštiti okoliša i Uredbe o strateškoj procjeni utjecaja strategije, plana i programa na okoliš, te Statuta Grada Sinja, Gradonačelnica Grada Sinja je donijela Odluku o sadržaju studije strateške procjene utjecaja na okoliš Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Sinja i Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Sinja. Odluka se nalazi ispod ove objave.

Relativno najznačajnija izmjena je za podruĉje bivše tvornice Dalmatinka gdje se planira prenamjena u višenamjenski prostor za trgovaĉku, športsko-rekreativnu, ugostiteljsku, kulturno-zabavnu, poslovnu, proizvodnu, uslužnu, skladišnu i infrastrukturnu namjenu. Ne planira se gradnja stambenih i stambeno-poslovnih građevina. Za cijelu zonu je potrebno predvidjeti izradu urbanistiĉkog plana uređenja kojim će se utvrditi uvjeti i naĉin gradnje predmetnog prostora.

Cijeli dokument:

Povezani članci

3 Komentara

  1. Ko tu koga jebe. U polju niče zgrada a u sri grdada ne moze. Ili neko nije dobro podmaza ili je dobro primazano. Kad ce gradski oci i majčice izbrisati puste kamenolome po glavicsma iz gupa i putnicki aerodrom zbog kojeg ce pola sinja iselit zbog buke i onečišćenja ….?

    10
    1
  2. Puf, u pravu si, ova u polju južno od ceste točno je uz prilazno – odlaznu trasu sinjskog aerodroma. Ko će tu kupit stan bolje mu je da je gluv i slijep a uz to, po važećem aerodromskom priručniku radno vrime Piketa je u VFR uvjetima, dakle pola ure prije izlaska suca do pola ure nakon njegova zalaska. Je li investitor zna za ove činjenice i hoće li ih kazat kupcima stanova?

  3. U ime naroda, s avionima dolazi buka, smrad kerozina, onečišćenje. I svi ti avioni da bi poletili-sletili moraju ici tocno iznad grada. Nigdi u svitu to nema. To ce unustit sinj. Do sad se sinj prodavao na djelove, onaj ko je da zeleno svjetlo za putnički aerodrom proda ga je u kompletu. Adio lipi zivote, katastrofa nam se sprema.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button