Vijesti

Krenula podjela marendi po modelu “B” u OŠ Marko Marulić

Od danas u većini škola u RH počinje model prehrane u osnovnim školama, a sve zahvaljujući Odluci Vlade Republike Hrvatske gdje su za ovu školsku godinu osigurana sredstva iz kojih će se financirati marenda učenicima.

U OŠ Marko Marulić u Sinju kako nas je informirao u.z. ravnatelja Marko Križanac su odabrali među rijetkima model B, što znači da će marende (mliječni obrok/suhi obrok) biti u organizaciji, pripremi i podjeli u direktnoj organizaciji same škole bez vanjskog izvora. Za učenike razredne nastave u matičnoj školi organizirana je marenda u blagovaonicama u školi, dok ja za učenike u područnim školama i one koji su u predmetnoj nastavi osigurani mliječni obroci. Većina proizvoda koje će škola nabavljati je od naše Vindije i u mliječnom i u suhom prehrambenom dijelu i tu smatramo da je kvaliteta proizvoda osigurana.

 

U našoj školi već imamo tri razreda produženog boravka i imamo iskustva u pripremi i podjeli hrane učenicima. Uključivanjem marende za sve učenike je uistinu početak sustavnog rješavanja prehrane učenika u modelu uvođenja cjelodnevne nastave u sustav osnovnog obrazovanja koji je najavljen za 2027.g. Ulaganjem u škole poput izgradnje, preinaka prostora i opremanja i osposobljavanja kuhinja uz zapošljavanje potrebnog osoblja stvoriti će se uvjeti za cjelodnevnu nastavu. Ove godine naša škola obilježava 45 godina djelovanja i arhitektonski je dobro pripremljena za najavljene reforme koje nas očekuju – poručuje u.z. ravnatelj Križanac.

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button