Vijesti

Ljetni praznicu u Muzeju Triljskog Kraja!

Draga djeco, završili smo još jednu školsku godinu u kojoj smo stekli mnogo novih znanja i vještina, a duge ljetne praznike također želimo provesti u druženju, učenju i igri! Muzej triljskog kraja u suradnji s učiteljicama razredne nastave Anom Ćaletom (OŠ Trilj) i Dušankom Babić (OŠ Tijarica) poziva sve zainteresirane na ljetno druženje u muzeju!

Zato smo osmislili Ljetne praznike u muzeju ispunjene legendama iz prošlosti, druženjima sa poznatim i manje poznatim osobama iz naše povijesti te kreativnim i zanimljivim radionicama. Ovogodišnja tema je interpretacija baštinskih lokaliteta kroz povijesne osobe i legende, pa ćemo se u četiri radionice družiti s rimljaninom Lucijem čije ime imamo uklesano na steli iz 1. polovine 1. stoljeća, slavnim poljičkim knezom i graditeljem Nutjaka Žarkom Dražojevićem, legendarnim Osmanlijom Mamut – Agom te s anonimnim likovima koji su prikazani na srednjovjekovnim stećcima. Služit ćemo se s različitim materijalima; od papira i bojica do glinamola te naposljetku izraditi pop-up slikovnicu, e-knjigu, male privjeske i mnoge druge radove koje ćemo izložiti na velikoj izložbi dječjih radova u rujnu!

Prva radionica naziva „Provedi dan s rimljaninom Lucijem!“ će se održati 11. srpnja s početkom u 10 sati u lapidariju Muzeja triljskog kraja, a namijenjena je djeci u dobi od 9 do 12 godina. Sudionici radionice će provesti dan s jednim rimskim legionarom te kroz izradu zajedničke pop-up slikovnice naučiti kad je rimski vojnik ustajao i išao na počinak, čime se hranio i zabavljao te koje je sve zadatke morao izvršiti na dnevnoj bazi.

Zbog pandemije Covid-19 je broj sudionika ograničen na maksimalno 10 uz držanje propisanog razmaka. Zainteresirani se do 9. srpnja mogu prijaviti putem e-mail adrese: muzej.triljskog.kraja@st.t-com.hr

Termini ostalih radionica će biti dodani naknadno.

Plan radionica:

  1. Provedi dan s rimljaninom Lucijem!
    (11. srpnja 2020., 10.00 – 11.30 sati)
  2. Žarko Dražojević i njegovi gavranovi
  3. Tko je bio Ma(h)mut – Aga?
  4. Pronađi nepoznanicu: (kamen + reljef) x ? = stećak

Povezani članci

Back to top button