Vijesti

„Manje oružja, manje tragedija“

Jučer, 14. ožujka 2024.godine na području Splitsko-dalmatinske županije u dva odvojena slučaja građani su dragovoljno predali oružje koje su pronašli u svojim domovina, a radilo se o pištolju i velikoj količini različitog streljiva. Savjesni građani, u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedije“ koja traje još od 2007.godine,  dali su svoj doprinos u podizanju razine sigurnosti u svom okruženju.

Pozivamo i apeliramo na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj telefona 192 nakon čega će policijski službenici u civilu i vozilom bez policijskih oznaka doći na dogovoreno mjesto i preuzeti oružje ili sredstvo.

Takvim je pristupom zagarantirana anonimnost osobe koja predaje oružje, a što je ipak važnije, sve su potencijalne opasnosti svedene na najmanju moguću mjeru.

Također apeliramo na građane da oružje, streljivo i druga ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju na mjestima kao što su kontejneri za smeće, putnim jarcima, šumskim putevima, potocima ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi, na kojima bi ona mogla ugroziti njihovu ili sigurnost drugih ljudi, a posebice djece, već se nedozvoljenih sredstava iz svojih domova mogu riješiti na  siguran i jednostavan način pozivom na broj 192.

Više o akciji „Manje oružja, manje tragedija“

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button