Vijesti

Maorska Kapa haka na otvaranju Dana Alke i Velike Gospe

U sklopu otvaranju „Dana Alke i Velike Gospe“ večeras će Sinjani moći uživati u tradicionalnim izvedbama popularnih maorskih plesova i vokalnom kvartetu vrhunskih profesionalnih samoanskotongoanskih pjevača. Na Trgu dr. Franje Tuđmana od 21 sat predstavit će se gotovo 50 izvođača: plesača, pjevača i glazbenika uz program „Kia ora“ što označava maorski pozdrav.

Riječ je o tri novozelandska sastava – maorska Kapa haka skupina “Te roopu Manutaki”, vokalni kvartet vrhunskih profesionalnih samoanskotongoanskih pjevača “The Shades” i hrvatski ansambl “Kralj Tomislav iz Aucklanda”.

Folklorni ansambl “Kralj Tomislav” već 30 godina djeluje pri Hrvatskom kulturnom klubu u Aucklandu kao jedan od najvećih i najuspješnijih promicatelja tradicijske kulture Hrvata i očuvanje identiteta hrvatskoga naroda na Novom Zelandu. Ovim projektom njeguje se suradnja s domicilnim Maorima, i s pjevačima s polinezijskih otoka, gdje se ispreplitanjem tradicija različitih useljenika i starosjedilaca dobiva iznimno zanimljiv kulturni izričaj koji slavi bogatstvo svake od njih pojedinačno, ali i njihovo zajedništvo.
Program traje 70 minuta.

Povezani članci

1 Komentar

  1. A Boga ti, šta ovo bi? Nešto slično mi mularija davno izveli za “svitnjak” na Gajini, okitili se bršljanom i divolozovinom i udri dernjavu i skriku. Baba, did, i strine doveli odma ujutro fra Petra da nas poškropi svetom vodom i izmoli 10 Očenaša. Ćaća nas izmirio kaišon kad je doša za Gospu iz Njemačke. A ono vidiš sad, umjetnost i to prigodna za naše podneblje i običaje. Šta je onda Ero s onog svita?

    3
    1
Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button