TemeVijesti

Marko Milanović Litre održao govor u susret obljetnici pokolja u Otoku Dalmatinskom i tragediji njegove obitelji

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista, Marko Milanović Litre,  na svojoj Facebook stranici objavio je snimku slobodnog govora kojeg je održao u petak 26. ožujka u susret obljetnici pokolja u Otoku Dalmatinskom i tragediji njegove obitelji.

U svojoj objavi napisao je:

„28. 03. 1944 – NE POSUSTAJEMO NI PRED KIM OSIM BOGA Danas je Nedjelja Muke Gospodnje, kao kršćani slavimo Isusov ulazak u Jeruzalem i prisjećamo se njegove kalvarije.

Cvjetnicu ove godine obilježavamo na dan koji ima povjesni značaj za obitelji Milanović-Litre, Milanović-Trapo i Plavša koje obilježavaju svoje obiteljske kalvarije.

Naše obitelji prisjećaju se stravičnog kukavičkog zločinačkog pokolja u kojem je ubijeno 11 članova obitelji Plavša, 36 članova obitelji Milanović-Trapo i 24 člana obitelji Milanović-Litre čime je uništeno jedno hrvatsko selo i pokoljenja naših obitelji.

Karlo Milanović Litre, moj dida, preživio je pokolj zajedno s još nekoliko članova obitelji skrivajući se ispod mrtvih tijela svojih voljenih. Usprkos ovoj teškoj kalvariji danas još uvijek živi loza ove tri obitelji, jer tvrdi kamen i bura dalmatinske zagore stvaraju i rađaju junake koji ne posustaju ni pred kim osim Boga.“

Povezani članci

1 Komentar

  1. A nikako da se kaže čiji su ratni partneri bili izvršitelji tragedije.

    15
    1

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button