Vijesti

Maskom lešinara Krnjevali ponosno predstavili grad Sinj u Rijeci

Krnjevalska udruga grada Sinja  gostovala je u nedjelju (03.03.2019.) na 36. međunarodnoj karnevalskoj povorci u Rijeci.
Već tradicionalno prve korake povorke napravili su Meštar Toni i kraljica Riječkog karnevala, zajedno s Morčićima, Prvim riječkim mažoretkinjama i Gradskom glazbom Trsat. Nakon brojnih grupa pod rednim brojem 40 nastupili su lešinari, na opće oduševljenje brojne publike i svih prisutnih turista iz cijele zemlje.

Kulminacija karnevalskih događanja je zasjala u punom sjaju kada su 104 karnevalske grupe s gotovo 11.000 sudionika i 67 alegorijskih kola pokazalo svoje maske i zavladalo centrom grada.
Svi oni koji nisu bili u mogućnosti izravno pratiti povorku, pratili su putem webcasta i u cijelome svijetu u preko 100 zemalja.
Ove godine u Međunarodnoj karnevalskoj povorci sudjelovalo je 14 grupa iz inozemstva – iz Italije (Este, Mirandola, Verona), Slovenije (Ptuj), Crne Gore (Budva, Herceg Novi, Tivat), Srbije (Vrnjačka Banja), Mađarske (Debrecen, Koljnof), Bosne i Hercegovine (Neum) te Makedonije (Strumica) te još 12 grupa koje dolaze iz svih dijelova Hrvatske među kojima su i sinjani.

Foto galerija:

Povezani članci

Back to top button