Vijesti

Međunarodni dan kravate obilježen u OŠ Ivana Mažuranića – Han

Međunarodni dan kravate obilježava se 18. listopada diljem svijeta.  Učenici i djelatnici OŠ Ivana Mažuranića – Han na prigodan način su obilježili taj dan. Svi su u školu došli s kravatama. Učenici nižih razreda su tijekom proteklog tjedna imali likovne radionice na kojima su različitim
tehnikama izrađivali kravate. Njihovim radovima ukrašeni su panoi i hodnici škole. Viši razredi su uvježbavali brzo i pravilno vezanje kravate, jer kako je rekao Oscar Wilde „Dobro zavezana kravata je prvi ozbiljan korak u životu muškarca.“ Velikom kravatom, čiji dizajn čine otisci prstiju svih učenika i djelatnika škole, ukrašen je portret Ivana Mažuranića čije ime nosi naša škola.
Nakon prigodnog programa svi učenici i djelatnici su se fotografirali ispod ukrašenog portreta Ivana Mažuranića. Smatramo da je izuzetno važno djecu i mlade učiti vrijednostima koje kravata posjeduje, a to su ljudsko dostojanstvo, kultura uljudnosti, sklad slobode i odgovornosti, poslovna uspješnost te duh zajedništva među ljudima i narodima.

 

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button