Vijesti

Međunarodni dan volontera 05. prosinca

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se  Međunarodni dan volontera svake godine obilježava 5. prosinca s ciljem jačanja vidljivosti rada volontera i svih njihovih aktivnosti, kako na lokalnoj, tako i nacionalnoj i međunarodnoj razini. Obilježavanjem toga  podsjećamo kako svaki novi dan donosi priliku da kroz volontiranje pokrenemo promjene u zajednici u kojoj živimo.

Iz našeg Gradskog društva Crvenog križa-Sinj zahvaljujemo svima vama koji svojim znanjem, suosjećanjem, dobrotom, idejama i volonterskim aktivnostima pridonosite poboljšanju kvalitete života na području Cetinskog kraja i šire. Sve što činite, jednom  je riječju  neprocjenjivo!

Na prvom mjestu ističemo dragovoljne darivatelje krvi, ljude koji spašavaju živote svojom dragocjenom tekućinom. To je najviši čin humanosti i volonterizma.

 Želimo  zahvaliti na vašem radu za opće dobro oko Socijalne samoposluge, radu čija se vrijednost ne mjeri i ne može mjeriti novcem nego osmjehom na licima djece i starijih, naših sugrađana kojima ste nesebično pomogli u trenucima kad im je pomoć bila najpotrebnija.

Velik je broj onih koji doniraju potrebite kako u hrani, odjeći i opremi za nemoćne i bolesne. Hvala i velikom broju naših volontera iz Interventnog tima koji osposobljavaju nove generacije mladih i pomažu u kriznim situacijama, sjetimo se samo niza akcija na Banovini. Nisu nas mimoišle, na žalost ni poplave ni požari  a naši volonteri su uvijek spremni pomoći.

Hvala vam što pripadate grupi predanih ljudi koji mijenjaju svijet nabolje.

Drage volonterke i volonteri!

Sretan vam Međunarodni dan volontera!

 Vaše Gradsko društvo Crvenog križa Sinj

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button