Vijesti

Međunarodni Mihovilski dani planinara Trilj – 2018

U Trilju od 14. do 16.09.2018. održati će se velika planinarska manifestacija pod nazivom „MEĐUNARODNI MIHOVILSKI DANI PLANINARA TRILJ-2018“ a u sklopu Mihovilskih dana grada Trilja.

Centralno mjesto događanja biti će gradski park u Trilju a planinarski izleti će biti kružnom stazom od G.Voštana preko Stare Jame na najviši vrh Kamešnice ,Konj 1856 m/nv,  povratak preko Žlabine i planinarskog skloništa sv.Mihovil do G.Voštana. Drugi izlet biti će od G.Voštana na vrh Tovarnica i natrag a treći i najlakši iz gradskog parka u Trilju na Gardun, vidikovac kod crkve sv.Petra, iskopine iz Rimskog doba utvrda Tilurium, kula Nutjak i povratak u Trilj .

U gradskom parku u Trilju biti će smještaj za planinare sa šatorima, velika pozornica, sportski tereni, kino dvorana i prostorije OŠ Trilj, sve na raspolaganju planinarima i gostima. Manifestaciju će otvoriti gradonačelnik grada Trilja Ivan Šipić a na jarbole će biti podignuta zastava Republike Hrvatske i zastava PD Jelinak. Usred gradskog parka nalazi se pozornica na kojoj će se odvijati kulturno zabavni dio programa, u kino dvorani biti će predstava dramske udruge Most „Kakva svekrva taka i nevista“ i predstavljanje našeg najvećeg i neumornog planinara, alpinista i istraživača Stipe Božića sa temom „Vlaji na Himalaji“. Predstaviti ćemo i mladog ali već iskusnog planinara i avanturista, našeg Antu Romca iz Sinja, člana NOPD Koćari ,sa temom „VIA DINARICA-BIJELA STAZA“ nedavno pregažena. U predvorju kino dvorane biti će postavljena izložba fotografija na temu „Planinarsko društvo Jelinak Trilj devetnaest godina na vrhovoma planina“. Svakako treba još spomenuti nastup Pjevača Župe Trilj kao i dječijeg zbora OŠ Trilj, KUD Košute i Triljske mažoretkinje. U večernjem programu za raspoloženje će brinuti bend Piromani. Pored gradskog parka održati će se sportsko-rekreativna natjecanja planinara a za sve planinare i goste biti će podijeljen planinarski ručak .

Zahvaljujući nesebičnom i velikom odazivu za sponzorstvo, održati će se i velika humanitarna lutrija, veoma bogatog sadržaja i vrijednim dobitcima (TV LCD 40“ android smart, perilica robe, perilica sudi, štednjak na kruta goriva, mnoštvo malih kućanskih aparata …)

Organizator manifestacije je PD JELINAK TRILJ uz pokroviteljstvo grada Trilja i sponzorstvo velikog broja poduzetnika i obrtnika sa područja grada Trilja. Sponzori velike humanitarne lutrije su poznati brendovi na Hrvatskom tržištu: GORENJE, KONČAR, VIVAX, PLAMEN, ALFA-PLAM …

Namjera organizatora je da ova manifestacija postane tradicionalna i u ovim krajevima prepoznatljiva i rado posjećena. Stoga vas sve pozivamo da svojom nazočnošću uveličate ovu manifestaciju a ujedno date svoj doprinos ostvarenju naše namjere .

Za organizacijski odbor PD Jelinak Trilj

Ante-Tonći Pešo

 

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button