Vijesti

Memorijal SZV 4. brigade ZNG

Na sinjskom aerodromu održan je 3. Memorijal Samostalnog zrakoplovnog voda 4. brigade ZNG, natjecanje motornih pilota u preciznom slijetanju.

Inicijator i domaćin ovog jedinstvenog natjecanja je Aeroklub Sinj čiji članovi su zajedno sa zrakoplovcima aerokluba Split u listopadu 1990. godine osnovali zrakoplovnu grupu dragovoljaca za obranu neovisne i samostalne Republike Hrvatske. Natjecanje je osmišljeno u svrhu memoriranja na te dane ponosa i slave a naročito da bi se evocirale prve borbene letačke operacije koje je postrojba izvodila kroz svibanj i lipanj 1991.

Na ovom 3. Memorijalu nastupilo je dvanaest motornih pilota koji su letjeli sa šest aviona a svaki pilot imao je mogućnost kroz tri slijetanja na ograničenu površinu pokazati svoje umijeće i vještinu. Najbolji rezultat ostvario je Marino Kotoraš iz Aerokluba Split sa avionom C-172, drugoplasirani je bio  Ivan Strukan iz istog aerokluba, također sa avionom C-172 dok je treće mjesto zauzeo Ivan Tomasović iz Aerokluba Sinj sa avionom C-206. Sva trojica dobili su medalje i pehare a Marino Kotoraš dobio je i prijelazni pehar kao ovogodišnji pobjednik Memorijala.

Na ceremoniji proglašenja rezultata i samog zatvaranja natjecanja nazočili su Matko Raos, ratni zapovjednik SZV i Miro Bulj, gradonačelnik grada Sinja koji su najboljima uručili nagrade. U kratkom obraćanju Matko Raos se prisjetio ratnih zadaća postrojbe a naročito svojih poginulih suboraca dok je gradonačelnik Sinja, gospodin Miro Bulj iskazao zadovoljstvo što se ovakav događaj provodi u gradu Sinju te najavio svoju potporu u cilju dizanja na kudikamo veću razinu koju  uostalom i zaslužuje.

Iz Aerokluba Sinj zahvaljuju svim pilotima koji su nastupili na natjecanju te donatorima a posebno Udruzi veterana 2. bojne 4. brigade ZNG koja je kao i dosadašnjih godina dala potporu ovom Memorijalu.

banner

Povezani članci

1 Komentar

  1. Bravo!!! Sam vrh i elita, kako onda u ratu tako još više sada kada ovi ljudi pojačani mladim snagama osmišljavaju i nude programe na koje se može nadovezati niz turističkih i ostalih sadržaja. Ima li itko od ovih na vlasti da to vidi, prepozna ili se bar interesira po tim stvarima?!?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button