Politika

Ministar Lovre Kušćević „zaobilazi“ Grad Sinj

Jučer u 13 sati u dvorani Splitsko-dalmatinske županije, splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban upriličio je potpisivanje sporazuma o sadržaju i načinu korištenja uvida u osobne podatke između ministra uprave Lovre Kuščevića i Grada Omiša i općina Cista Provo, Lećevica, Lokvičići, Marina, Podbablje, Podstrana, Runovići, Zadvarje i Zagvozd.

Na sjednici GV Grada Sinja od 28. svibnja 2018.g. vijećnik Hrvatske Demokratske Zajednice Marko Križanac je postavio pitanje gradonačelnici Kristini Križanac u kojem je pojasnio da je ministar Kuščević nedavno prije sjednice potpisao gore navedene sporazume i sa gradovima Triljem, Vrlikom, Makarskom, Solinom, Visom, Kaštelima itd.

Potpisani sporazumi omogućit će gradovima i općinama uvid u evidenciju matice rođenih, matice vjenčanih, matice umrlih, registar životnog partnerstva i evidenciju državljanstva što će građanima olakšati ostvarenje različitih prava u tim gradovima i općinama.

Dosad su stranke u gradovima koji nemaju sporazum sa Ministarstvom, za ostvarenje prava primjerice u odjelima za prosvjetu, kulturu i šport, ili odjelu za socijalnu skrb morali u nekoliko institucija tražiti različite potvrde za ostvarenje svojih prava. Naravno da to košta građane i troše nepotrebno vrijeme obilazeći razne institucije.

Službenici u gradovima koji su potpisali sporazum imati će pristup bazi podataka i navedene dokumente, ukoliko se nalaze u bazi, neće potraživati od građana i samim time će se procedura ubrzati, a građani će uštedjeti vrijeme i novac.

Pitanje vijećnika je bilo je li Grad Sinj s Ministarstvom uprave potpisao Sporazum o sadržaju i načinu uvida u osobne podatke naših građana.

Nažalost do danas ne znamo odgovor, a koliko nam je poznato Grad Sinj i gradonačelnica Kristina Križanac nisu potpisali sporazum sa Ministarstvom. Jesu li uopće pokušavali. Nadamo se da ćemo odgovor dobiti uskoro radi svih naših sugrađana koji u Gradu ostvaruju svoja prava.

Povezani članci

1 Komentar

  1. Stipica i Kristina su preuzeli vodovod,sadru,dalmatinku,otvorili restorane…moji građani,još najbolje da će se oni bakćat ovakvim glupostima za građane.

    8
    2
Back to top button