Vijesti

Ministar policije na hodošašću Gospi Sinjskoj

Potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović, danas 26. srpnja 2019. godine, prisustvovao je V. Regionalnom vojnom i policijskom hodočašću Gospi Sinjskoj. Uz ministra su prisustvovali glavni ravnatelj policije Nikola Milina, glavna tajnica Ministarstva Sanda Šimić Petrinjak, pomoćnik glavnog ravnatelja policije ujedno i načelnik Uprave policije Ivan Merćep, te glavni koordinator hodočašća, načelnik Sektora policije Policijske uprave splitsko- dalmatinske Ivica Franić. U ovom regionalnom hodočašću sudjelovali su načelnici i brojni policijski službenici i službenice iz Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske,  Šibensko-kninske i Zadarske. Uz njih su sudjelovali pripadnici Specijalne jedinice policije i pripadajućih policijskih udruga.


U ovom zajedničkom hodočašću policije i vojske, sudjelovali su predstavnici Ministarstva obrane sa pripadnicima oružanih snaga kao i branitelji uz brojne braniteljske udruge proizišle iz Domovinskog rata, te predstavnici Grada Sinja.
Svečani program hodočašća obilježen je procesijom koja je prethodila Sv. Misi koju je u predvodio vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan koji je u svojoj propovijedi podsjetio i istaknuo važnost poštivanja prvih Božjih propisa kroz deset zapovijedi koje nam služe kao putokaz.
Policijska klapa „Sveti Mihovil“ uveličala je svečanost ovog hodočašća svojim pjevanjem na Sv. Misi.

Povezani članci

Back to top button