TemeVijesti

Ministar Tomislav Ćorić u Trilju – novoizgrađeni objekt PUC 3LJ

U Trilju je održana završna konferencija novoizgrađenog Poslovno uslužnog centra (PUC) 3LJ.  Centar bi između ostalog, trebao osigurati inovativne proizvode bazirane na samoniklom aromatičnom bilju u specijaliziranoj agro zoni u Čaporicama. U početku će se zaposliti 16 visokoobrazovanih djelatnika, a sam Projekt nastavlja dalje s radom  u suradnji s Centrom kompetencija na kojem radi 55 ljudi.

 

Županija splitsko-dalmatinska, županijska firma Ljekarna i njen Galenski laboratorij su poveznica s projektom, gdje je na dugogodišnjem planiranju napravljena gospodarska poveznica između CEKOM 3LJ, koji je prvi službeni korisnik Centra i Galenskog laboratorija koji je otvoren u Dugopolju. U sklopu ukupnog projekta u pogon se stavlja uređaj vrijedan 12.000.000,00 kuna i koji će biti jedini takve vrste u ovom dijelu Europe, koji na najmoderniji način ekstrahira sastojke iz samoniklog aromatičnog bilja i koji će biti korišten u komercijalne, istraživačke i znanstvene svrhe.

Uz Grad Trilj koji je predstavljao gradonačelnik Ivan Šipić, konferenciji su nazočili ministar gospodarstva i održivog razvoja dr.sc.Tomislav Ćorić, župan Blaženko Boban, ravnatelj JU RERA S.D. Jozo Sarač, asistent u Projektu Mate Paštar, voditelj CEKOM 3LJ Ivan Šušnjar

Povezani članci

3 Komentara

 1. Po logici, ovo je tribalo biti u Sinju. A krivci nisu iskuljučivo u Sinju.

  7
  3
 2. Gradonačelniku Trilja sve pohvale za ovako uspješno realiziran projekat, veoma važan strateški za cijelu Dalmatinsku zagoru.

  14
  1
 3. ..kazati da je još malo do izbora, promislimo jel nam bolje imat i u Sinju ovakve događaje ili kukat još 4 godine zbog loše pripremljenih programa za koje nije moguće ni dobit novce jer su takvi.

  7
  2

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button