Branitelji

Ministarstvo branitelja objavilo je pozive za sufinanciranje troškova obrazovanja i za dodjelu potpora za novo zapošljavanje.

Oba javna poziva obraćaju se nezaposlenim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata te nezaposlenoj djeci smrtno stradalih ili nestalih branitelja, dragovoljaca i hrvatskih ratnih vojnih invalida s trajno utvrđenim statusom. Djeca onih koji još nemaju trajno regulirani status na žalost ne mogu kandidirati na ovaj javni poziv.

Ovo su mjere kojima Ministarstvo želi pridonijeti popravljanju ekonomske slike braniteljske populacije u Hrvatskoj. Ujedno podsjećamo da sudionici Domovinskog rata, ako to još nisu, ponovno mogu regulirati svoj braniteljski status.

Hrvatski branitelji su osobe koje su aktivno sudjelovale u Domovinskom ratu. Svoj status dokazuju potvrdama koje izdaju ministarstva unutarnjih poslova i obrane. Dakle oni koji su aktivno sudjelovali u Domovinskom ratu, ali to nisu dokumentirano riješili, imaju mogućnost da to riješe. Naime, zakon koji je stupio na snagu 17. prosinca 2017. godine ponovno je omogućio priznavanje statusa hrvatskog branitelja.

Javne pozive možete pronaći na internetskim stranicama Ministarstva hrvatskih branitelja.

Autor/ica M.V.

User Rating: Be the first one !

Povezani članci

Back to top button