Vijesti

Ministranti iz sinjske župe sudjelovali na Provincijskom susretu ministranata

Foto i tekst: Svetište Gospe Sinjske

U subotu 1. lipnja 2024. godine u Ravnim Kotarima u Čisti Velikoj održan je susret ministranata župa koje poslužuju članovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja.
Okupljanje je započelo u jutarnjim satima na trgu ispred župne crkve svete Ane na kojem se okupilo 370 ministranata, a sveto misno slavlje započelo je u 10 sati. Svetu misu predslavio je fra Ivan Čikara, duhovnik sjmeništaraca i župni vikar u Sinju, u koncelebraciji su bili, fra Perica Maslać, provincijski promotor za duhovna zvanja i župnik Župe Gospe Žalosne u Hrvacama, fra Marko Đerek župnik Župe svete Ane u Čisti Velikoj te ostala braća franjevci koji su stigli na ovaj susret.
Nakon svete mise uslijedilo je predstavljanje ministrantskih skupina iz župa i župnih filijala: Blizna/Bristivica, Čista Velika, Drniš, Hrvace, Imotski, Kljaci/Gradac, Karin/Kruševo, Lišane, Lovreć, Otok, Potravlje, Primorski Dolac, Sinj zajedno sa župnim filijalama Brnaze, Lučane, Karakašica i Glavice, zatim župe Stablina, Staševica, Studenci, Šibenik Crnica, Šibenik Šubićevac, Tučepi, Vrgorac, Vrlika.
U velikoj športskoj dvorani uslijedio je kviz znanja, a prvo mjesto osvojili su ministranti iz Župe Hrvace, drugo mjesto Župa Drniš, treće mjesto Župa Imotski.
Ručak za sve sudionike susreta organiziran je uz pomoć župljana Čiste Velike na prostoru iza crkve Svete Ane, a nakon ručka uslijedilo je natjecanje u nogometu.
U nogometnim utakmicama koje su se odvijale na vanjskom terenu i u dvorani pod sudačkim pogledom fra Kristijana Pisca i fra Maria Pavića nagrade su osvojile sljedeće ekipe: Župa Lišane prvo mjesto, Župa Čista Velika drugo mjesto, filijala Župe Gospe Sinjske Karakašica treće mjesto.
Za ovaj lijepi dan i radosni susret hvalu prvo upućujemo dragom Bogu, a onda i svoj braći koja su sudjelovala u ovom događaju, posebno ministrantima župnih zajednica. Velika hvala fra Marku Đereku, domaćinu ovogodišnjeg susreta na srdačnoj pripremi sveg susreta u suradnji s brojnim župljanima Čiste Velike. Od srca im hvala!
Ministranti su se kroz kasne popodnevne sate vratili u svojim domovima, vjerujemo bogatiji za jedno novo iskustvo i lijepu uspomenu. Neka im ovo bude na poticaj da još radosnije služe oko Kristova oltara!

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button