Vijesti

Ministranti iz sinjske župe sudjelovali na Provincijskom susretu ministranata

https://www.gospa-sinjska.hr/

Ministranti iz Župe Gospe Sinjske sudjelovali su na Provincijskom susretu u subotu 1. lipnja, u Župi Čista Velika kod Šibenika. Na susretu je sudjelovalo 350 ministranata u pratnji župnika, župnih vikara i pastoralnih suradnika. Iz okružja Samostana Čudotvorne Gospe Sinjske sudjelovali su ministranti iz župa: Sinj, Hrvace, Otok, Potravlje i Vrlika. Iz sinjske župe ministrante su pratili župnik fra Antonio Mravak i župni vikar fra Ivan Čikara. Organizatori susreta bili su Vijeće za duhovna zvanja Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja i Župa Čista Velika. Poseban doprinos u animiranju i koordiniranu susreta pružili su franjevački bogoslovi iz Splita.

Nakon okupljanja ministranata održano je misno slavlje kojim je predsjedao duhovnik u Franjevačkom sjemeništu u Sinju i župni vikar u Župi Gospe Sinjske fra Ivan Čikara u suslavlju provincijskog definitora i pročelnika Vijeća za zvanja fra Perice Maslaća i župnika Župe Čista Velika fra Marka Đereka te još desetorice svećenika. U misi je đakonirao fra Stipe Buljan. Slavlje su uveličali članovi Dječjeg zbora crkve Sv. Ane u Čisti Velikoj. 

U propovijedi fra Ivan je istakao da je sakrament Euharistije sakrament susreta s Isusom Kristom. Kao što je govorio svojim učenicima tako govori ministrantima, svećenicima da teže za nebeskim a ne zemaljskim stvarima. Pozvao je ministrante da budu pažljivi i da s pobožnošću pristupaju svetoj Misi i da zahvale Isusu što imaju posebno čast da služe oko Njegova oltara.

Nakon misnog slavlja ministranti su predstavili svoje župne zajednice. Vrijedni i ljubazni domaćini pripremili su ručak za sve sudionike susreta a potom je počeo drugi, odnosno natjecateljski dio u kvizu znanja i nogometu.

Natjecanja su održana u športskoj dvorani koja se nalazi u blizini župne crkve i u sklopu mjesne Osnovne škole. Nakon natjecanja najbolji su u kvizu bili ministranti iz Hrvaca. Drugo mjesto su osvojili ministranti iz Drniša, a treći su bili Imoćani. Turnir u nogometu osvojili su ministranti iz Lišana Ostrovičkih, drugo mjesto je pripalo domaćinu Čisti Velikoj. U utakmici za treće mjesto igrali su “prvi susjedi” Hrvace i Karakašica. Zasluženo su pobijedili ministranti sinjske župe iz Karakašice i okitili se trećim mjestom.

Ovaj prekrasan dan završio je molitvom zahvalnicom dragom Bogu što je susret završio u radosti i upoznavanju ministranata iz drugih župa. Posebna zahvala vjernicima Župe Čista Velika koji su sa župnikom fra Markom Đerekom bili pravi domaćini puni ljubaznosti i strpljivosti.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button