Vijesti

Ministrica Žalac posjetila je Fraunhofer institut radi konkretizacije suradnje dviju zemalja u području „solara“

Ministrica Žalac u pratnji veleposlanika RH u Njemačkoj, dr. Gordana Grlić Radmana i generalnog konzula RH u Stuttgartu, Ivana Sablića, inače našeg sinjanina, je posjetila Institut za sustave solarne energije Fraunhofer (Fraunhofer ISE) u Freiburgu radi konkretizacije suradnje dviju zemalja u području znanstveno−istraživačke i gospodarske suradnje

Domaćini posjeta bili su direktori Instituta prof. dr. Hans−Martin Henning i dr. Andreas Bett. Organizirani su sastanci s vodećim znanstvenicima i obilazak laboratorija instituta Fraunhofer ISE te prezentacija najsuvremenije tehnologije u području fotovoltaik sustava.

 

Fraunhofer je najveći institut na svijetu u području primijenjenog istraživanja. S glavnim sjedištem u Münchenu, uključuje 72 instituta i istraživačka centra s 25 tisuća zaposlenih te ukupnim godišnjim prihodom od 2,3 milijarde eura. Institut za sustave solarne energije, Fraunhofer ISE, s 500 znanstvenika ima godišnji proračunski prihod od 80 milijuna eura.

Posjet ministrice Žalac Fraunhofer institutu organiziran je u cilju konkretizacije suradnje između Hrvatske i Njemačke u području znanstveno−istraživačke i gospodarske suradnje. Razmotrene su mogućnosti realizacije Programa Vallis Solaris u Hrvatskoj i na koji način bi pridonio regionalnom razvoju Hrvatske, s posebnim naglaskom na manje i nedovoljno razvijena hrvatska područja.

Povezani članci

Back to top button