Politika

Mirjana Babić – Domovinski pokret odgovorila Igoru Vidalini – HDZ

Mirjana Babić predsjednica Domovinskog pokreta Sinj, odgovorila je na priopćenje kandidata HDZ-a za gradonačelnika Sinja Igora Vidaline.

Priopćenje Mirjane Babić  prenosimo u cijelosti:

Poštovani gospodine Vidalina,

dok sam pisala prvo reagiranje na Vaš nedavni istup vezan uz prometne gužve na rotoru nekako sam i očekivala ovakav odgovor od Vas. Nije teško predvidjeti činovničku reakciju. Prvi korak priopćenje proglasiti osobnim napadom, a u drugom koraku istaknuti vertikalu gradska – županijska- državna vlast kao jamstvo budućeg prosperiteta Sinja. Ovo spada u prve lekcije za niže rangirane kadrove HDZ-ove političke akademije.

No, poštovani kolega Vaša priča ima nekoliko nedostataka. Prvi nedostatak je činjenica da je HDZ na vlasti u ovoj državi više od 2/3 vremena od njenog osamostaljenja. Za veliku većinu problema u kojima se Sinj danas nalazi, počevši od gospodarskih, infrstrukturnih pa do demografskih isključivi krivac su vlade predvođene HDZ-om. Ni SDP-ove političke garniture nisu se puno iskazale na ovim prostorima. Druga Vaša vertikala sigurno je županijska vlast. Tu stojite još gore, na vlasti u SD županiji od 1993. ista je politička garnitura – ona HDZ-a. Ni prstom nisu maknuli kada je Sinj ostajao bez institucija, gospodarskih kapaciteta, stanovništva…

Dragi kolega, svim tim Vašim vertikalama Sinj i Sinjski kraj služe isključivo  kao baza za  prikupljanje glasova koje uporno, iznova i iznova, dobivaju na jeftinoj populističkoj priči. No, Sinj i Sinjski kraj danas su mnogo mudriji. Bogatiji za iskusto svih ne realiziranih obećanja, za iskustvo praznih sela, zatvorenih škola i ugaslih ognjišta. Za sve to najzaslužnija je vertikala na koju se pozivate.

Uvaženi kolega, vjerojatno su Vas instruirali da složite ovakvo priopćenje, možda su Vam ga i napisali u Splitu ili Zagrebu. Iskreno se nadam da ne polažete sve nade za budućnost ovog grada u tom pravcu, jer je to put u propast i nestanak. Ma kako do gordo zvučalo ovaj grad još uvijek ima kapaciteta da se sam izdigne. Još ima naše mladosti, u gradu i diljem svijeta, koja je voljna raditi na boljitku ovog kraja. Jedini izlaz za ovu slijepu ulicu u kojoj se Sinj našao leži u okretanju našem gradu i njegovim ljudima. Nitko u Splitu, Zagrebu ili Bruxellesu ne može više voljeti Sinj od nas Sinjana. Čim prije to shvatitite svima će biti lakše.

PREDSJEDNICA DOMOVINSKOG POKRETA SINJ

MIRJANA BABIĆ

Igor Vidalina – odgovorio Mirjani Babić „Sinjani pamte dobro, ne podcjenjujte ih“

Povezani članci

7 Komentara

  1. Hahaha hehehe stvarno je slika bolja. Mirjana imaš moj glas pa i zbog slike.

    15
    3
  2. Mirjana dobro se naslikavaš i bojim se da je to sve što znaš napraviti

    2
    2
Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button