PolitikaTeme

Mirjana Babić – Gradonačelniče, zašto skrivate nalaz Državne revizije

Priopćenje nezavisne vijećnice Mirjane Babić prenosimo u cijelosti:

Treći put zaredom Državna revizija daje uvjetno mišljenje Gradu Sinju zbog poslovanja. Grad Sinj prošle je godine raspolagao sa 119 milijuna kuna proračunskih sredstava. Državna revizija dala je uvjetno mišljenje na poslovanje Grada na čak 42 stranice. Dvije su glavne primjedbe Državne revizije – prva je neusklađenost vlastitih akata sa zakonskim normama, a drugi se odnosi na financijsko poslovanje Grada.

U nalazu Državne revizije utvrđene su nepravilnosti i propusti koji se odnose na sustav unutarnje kontrole, planiranja i izvršenja proračuna, računovodstveno poslovanje i financijske izvještaje. Ništa bolje ne stojimo ni s raspolaganjem i upravljanjem imovinom, potraživanjima, raspolaganjem prihodima od komunalne naknade te s provedbom javne nabave.

Posebno je sporan projekt Sinj u sridu. Ugovorena vrijednost projekta iznosila je 70.780.795,00 kuna, a ukupni neprihvatljivi troškovi projekta čak 11.485.375,00 kuna. Revizija tvrdi kako Grad nije pravovremeno poduzimao aktivnosti u cilju odobravanja ukupno ugovorenih bespovratnih sredstava. Zbog toga su utrošeni vrijednosno značajni vlastiti proračunski prihodi koji su se mogli planirati za druge proračunske potrebe.

Postavlja se pitanje zbog čega gradonačelnik Bulj šuti o nalazu Državne revizije i zašto ga nije dostavio na raspravu Gradskom vijeću? Ova činjenica posebno upada u oči ako se prisjetimo preuzimanja dužnosti gradonačelnika od strane gradonačelnika Bulja kada je Vuk Vuković, koji upravlja Institutom sinergije, znanosti i društva, doslovno čekao ispod prozora gradske uprave kako bi uveo svoj program transparentnosti gradskog proračuna u Sinj. Vuk je otišao, kao svaki vuk vjerojatno je nešto i ponio sa sobom. Nadajmo se kako to nije bilo ono malo transparentnosti što je stolovalo u gradskoj upravi prije Bulja.

DOKUMENT:

DUR_Izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji_SINJ

S poštovanjem,

Vijećnica Gradskog vijeća Grada Sinja

Mirjana Babić

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button