PolitikaTeme

Mirjana Babić – otvoreno pismo gradonačelniku Miru Bulju

Priopćenje nezavisne vijećnice Mirjane Babić prenosimo u cijelosti.

Poštovani gradonačelniče,
obraćam Vam se kao gradska vijećnica. Naš grad je dobio jednu hvale vrijednu instituciju – Veteranski centar. Riječ je o ustanovi u kojoj će naši branitelji moći dobiti svu potrebitu skrb. Naš grad, koji je dao ogroman doprinos u Domovinskom ratu, zaslužio je jednu ovakvu ustanovu.

U mjesecu studenom prisjećamo se i herojske borbe grada simbola, grada heroja, Vukovara. Treba napomenuti i kako su u herojskoj obrani Vukovara stradali sinjski vitezovi. Tako je 4. studenog poginuo Sinjanin Andrija Alčić, a na Trpinjskoj cesti 5. studenog pogiba Košućanin Ivan Ivišić. Legendarni zapovjednik obrane Sajmišta, Ivica Poljak Sokol, poginuo je 6. studenog. Među stradalim braniteljima Vukovara mnogo je i onih koji svoje korijene vuku iz Sinja i Cetinske krajine, a čiji su roditelji u Slavoniju otišli nakon Drugog svjetskog rata. Jedan od njih je i Marko Vučković Mesar koji je poginuo 3. studenog. Jedan od najvećih heroja Vukovara, koji je preminuo nakon Domovinskog rata, svakako je Marko Babić čiji korijeni su u Cetinskoj krajini.

Stoga Vam predlažem da u sklopu Veteranskog centra uredimo i posvetimo jednu sobu Cetinjanima poginulim u Domovinskom ratu. Spomen soba trebala bi biti mjesto na kojem je ispričan život i žrtva naših branitelja u obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu. Također, na ovaj način omogućili bi članovima obitelji, ali i svim posjetiteljima, odavanje počasti herojima kojima dugujemo slobodu i samostalnost.

Ovim putem pozivam udruge branitelja i udovica hrvatskih branitelja da podrže ovu inicijativu te da joj se pridruže svojim prijedlozima.

Gospodine gradonačelniče, do sada ste Vi i Vaši koalicijski partneri iz SDP-a pokazali mnogo senzibiliteta za partizanske borce i njihova spomen obilježja. Samo ove godine tri puta ste, što osobno što vaši zamjenici, prisustvovali partizanskim skupovima i obljetnicama. Je li vrijeme da se pozabavite sjećanjem na istinske heroje koji su stvorili ovu državu i omogućili Vam da budete gradonačelnik u slobodnoj i samostalnoj Republici Hrvatskoj?

Nezavisna vijećnica
Mirjana Babić

Prilog

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button