Politika

Miro Bulj – čemu likovanje hdz-ovci kad je imenovanje u skladu sa novim zakonom?!

Priopćenje gradonačelnika Mira Bulja prenosimo izvorno i u cijelosti: 

Poštovani,

Začuđujuća je i štetna  Odluka upravnog Suda kojom se poništava imenovanje ravnateljice po zakonu koji je prestao važiti 2. 6. 2022., iako se i u tom zakonu  ne daje izrijekom ovlaštenje Gradskom vijeću za imenovanje ravnatelja vrtića.

Odluka je donesena rukovodeći se uobičajenim procedurama i praksom koju je provodio danas zabrinuti tadašnji v.d. pročelnik Ureda Grada i predsjednika GO HDZ-a Sinja

Zanimljivo je da je nekadašnji v.d Pročelnik  i sadašnji predsjednik HDZ a potpisivao i predlagao potpuno iste Odluke koje se tiču imenovanja tadašnje ravnateljice dječjeg vrtića Bili cvitak  i da tada, očito pod sinkopom, nije smatrao da radi protuzakonite radnje.

Sada se slavodobitno naslađuje činjenicom da vrtić nema ravnateljicu koja izvrsno obavlja svoj posao, a pri tome je svjestan da se radi isključivo o proceduri i u najmanju ruku dvojbenoj odluci suda. Novim  zakonom je, naime, ovlaštenje za imenovanje ravnatelja  izrijekom dano Gradonačelniku čime su otklonjene dvojbe prethodnog zakona.

Predsjedniku HDZ-a Sinja očito smeta što su za vrijeme moga mandata otvorene brojne nove odgojne skupine i novi vrtići i što će ih biti još. Neupitno je da je veliku i značajnu ulogu u posljednjih godinu dana  odigrala i ravnateljica preko čijih se leđa sada skupljaju politički poeni.

Na onome na čemu danas likuje, a na štetu je Grada Sinja i naših građana, bivši v.d pročelnik  gradio je svoju karijeru poslušnički  kao mjerna jedinica za nezakonitost i uhljebljivanje, povijajući se bivšoj gradonačelnici. Njoj je istu takvu odluku pripremao i supotpisivao o čemu dostavljamo i dokaze.

Postavlja se pitanje kako  bivši pročelnik i predsjednik sinjskog HDZ a nije u interesu javnosti objavio i presudu suda kojom je izgubio spor,  koji je pokrenuo isključivo zbog plaće, protiv Grada Sinja i mene osobno zbog rasporeda na drugo radno mjesto. Umjesto toga  jedva je dočekao presudu kojom je dokazao svoju nesposobnost i licemjerstvo, a sve da bi se barem nečim istaknuo u javnosti.

Svoju zabrinutost oko braniteljske populacije koju sada navodno štiti nije iskazivao kada se ta ista osoba prijavila na natječaj za ravnateljicu i nije bila izabrana dok je on bio v.d. pročelnika Ureda Grada Sinja nego joj potpisao zakonitost postupka.

Posebnu brigu za njih pokazao je  kod natječaja za direktora Veteranskoga centra u Sinju kada je omalovažio sve branitelje, a posebno njihovu djecu koja su se kandidirala na mjesto iz čije udobne fotelje danas piše priopćenja  i to samo iz razloga jer  građani Sinja nisu prepoznali njegovu “predodređenu” ulogu Gradonačelnika Sinja.

Bez obzira na kočnice nećete me zaustaviti u gradnji vrtića, brige za obitelji i razvoj Sinja.

Dokumenti:

3186_001_

3188_001 (3)

3189_001 (1)

S poštovanjem,

Miro Bulj, gradonačelnik Grada Sinja

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button