Vijesti

Miro Bulj Hrvatskim vodama – odgovorite na molbe sinjskih poljoprivrednika za navodnjavanjem

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj danas je poslao Hrvatskim vodama Zahtjev da u što kraćem roku odgovore na molbe sinjskih poljoprivrednika za navodnjavanjem.

Naime, Grad Sinj zaprimio je pritužbe većeg broja poljoprivrednih proizvođača u Sinjskom polju da razina vode u kanalima ne zadovoljava njihove aktualne potrebe za navodnjavanjem s obzirom na fenofaze različitih poljoprivrednih kultura.

„Zbog dugotrajne suše došlo je do izražaja koliko je voda važan, a ujedno i ograničavajući faktor u poljoprivrednoj proizvodnji, a upravo je proizvodnja hrane jedan od glavnih strateških ciljeva u Republici Hrvatskoj. Poštujući činjenicu da ste i proteklih godina uspješno vršili regulaciju razine vode u kanalima u Sinjskom polju sukladno potrebama poljoprivrednika, kao i mogućnost manjka ljudstva zbog godišnjih odmora, molim Vas da se ova suradnja nastavi, naročito sada kada je to najpotrebnije“, istaknuo je Gradonačelnik u svom Zahtjevu Hrvatskim vodama od kojih je zatražio što hitnije rješavanje problema.

DOKUMENT

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button