Vijesti

Miro Bulj ispunio obećanje – kupujemo bazen!

Na inicijativu gradonačelnika Grada Sinja Mira Bulja Grad Sinj kupit će pravo građenja na čestici zgr.1287/1 K.O Sinj.

Konkretno riječ je o objektima na Gradskom bazenu Sinj  koje je izgradila, odnosno dogradila tvrtka Tim sport d.o.o temeljem prava građenja i tako stekla i pravo vlasništva nad nekretninama.

Ako gradski vijećnici na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sinja koja će se održati u subotu, 02. srpnja 2022. budu suglasni s gradonačelnikovim Prijedlogom Grad Sinj će  postati vlasnikom cijelog bazena i objekata s pratećim sadržajima.

Vlasništvo Grada nad cjelokupnim prostorom gradskog bazena omogućit će uvođenje novih sadržaja kao što su fizikalna terapija, organizirani oblici bavljenja vodenim sportovima, a natkrivanjem bazena stekli bi se uvjeti da se kompleks koristi cijelu godinu. Nakon toga Grad Sinj bit će u mogućnosti aplicirati i za Fondove EU.

Gradonačelnik Grada Sinja od početka svoga mandata isticao je namjeru kupnje, tog vrlo vrijednog prostora, u Gradu Sinju koji je bio u vlasništvu tvrtke H-ABDUCO d.o.o iz Zagreba, vjerovnika u stečajnom postupku nad tvrtkom Tim Sport d.o.o.

Podsjetimo kako je tvrtka Tim sport d.o.o. nakon rekonstrukcije bazena dospjela u stečaj, a Trgovački sud u Splitu objavio javni natječaj o prodaji prava građenja za koje je utvrđena vrijednost 5.000.000,00 kn.

Nakon brojnih pregovora sinjski gradonačelnik Miro Bulj uspio je ispregovarati cijenu od 1.500.000,00 kn i time ispunio dato obećanje  kako će građani Sinja i Cetinske krajine imati kompleks društvene namjene koji će služiti za unaprjeđenje kvalitete života.

Dokumentacija za Sinjski bazen

 

Povezani članci

Back to top button