Vijesti

Miro Bulj: Pobjeda, isplati se boriti!

Gradonačelnik Sinja  i saborski zastupnik  Miro Bulj izvojevao je danas još jednu pobjedu kada je na Vladi na predstavljanju novih mjera donesena odluka da će vodovodi imati istu cijenu kao i kućanstva za što se Bulj intenzivno zalagao ovog ljeta.

Podsjetimo, gradonačelnik Sinja Miro Bulj mjesecima se protivio povećanju cijene električne energije „Vodovodu Cetinske krajine“ kojem je  HEP povisio cijenu za  za 500%  kako bi mogao isporučivati vodu kućanstvima, poduzetnicima, ugostiteljima i svim drugim korisnicima usluga na području Cetinske krajine te splitskog i omiškog zaleđa. Bulj je tražio da cijena struje Vodovodu bude jednaka cijeni kućanstava, a cijene HEP-a nazivao je pljačkom i haračom naroda Sinja, Cetinskog kraja i cijele Dalmacije tvrdeći kako sveta rijeka Cetina, koja je nepresušni izvor pitke vode, proizvodi 40 % hidroenergije u RH, tri puta više nego NE Krško.

„Ljudi, vidite li da se isplati boriti i što pritisak na Vladu radi! Dok su gradonačelnici po Hrvatskoj šutjeli, ja sam se borio i napadao Vladu i HEP zbog nenormalnog rasta cijena električne energije za vodovode. Danas je donesena odluka na Vladi kako će vodovodi imati cijenu kao i kućanstva, što je i logično jer se ne bave profitabilnom djelatnošću nego građanima isporučuju vodu. Ovo vam je i pouka! Ako budete šutke trpjeli njihovu krađu promjena neće biti! Ali isto tako što budemo glasniji, a oni u strahu za svoje pozicije, više će odriješiti državnu kesu koja se dodatno punila zbog inflacije!“, poručio je Bulj.

Sam Bulj je građanima Sinja u susret izašao s 1050 kuna jednokratne pomoći za ublažavanje posljedica energetske krize i to onima koji su izgubili pravo na troškove ogrjeva, a i ranije je nizom socijalnih mjera pomagao građanima Sinja, uvevši tzv. alkaricu, a nije povećao ni cijenu vrtića kao mnogi, te je za drugo dijete vrtić besplatan.

banner

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button