TemeVijesti

Miro Bulj ukrao “šou” – nije održana rasprava o Studiji o utjecaju na okoliš za “Poljakovu gredu” – nazočne nije pozvao „Di ćemo ić jist?!“

Danas je u velikoj dvorani Muzeja Sinjske Alke održano, odnosno prekinuto javno izlaganje Studije o utjecaju na okoliš eksploatacije arhitektonsko-građevnog kamena na budućem eksploatacijskom polju ‘Greda’.

Na javnom izlaganju okupila se omanja skupina zainteresiranih građana, koju je pozdravio i moderirao dr. Mladen Perišić, a Goran Pašalić je ispred izrađivača Studije, istu i predstavio. Nakon izlaganja Pašalića, dr.sc. Mirko Ruščić je iznio činjenice i o “Dalmatinskoj Thilli” koja je endemska vrsta područja Grede, Šušnjevače i Hana i da treba zaustaviti gradnju kamenoloma.

Nešto je uspjela reći i Dijana Uvanović ispred građanske inicijative “Ne dajmo Gredu”, a onda je nastupio ON, glavom i bradom Miro Bulj.

Prvo je napravljen uvod, lagano se zagrijavala publika i pripremala za završni čin. Spominjao se genocid, ekocid, nećete od Glavica raditi Ravne njive….. i onda poentiranje. Ritualno kidanje Studije i bacanje sve preostale dokumentacije na pod. Miro sav pocrvenio i u deliriju, a većina nazočnih je podlegla ovom performansu. I onda je Miro izvukao “zicer” NE_ĆE_TE    NE_ĆE_TE i uspio navesti određen broj ljudi da zaista i poviču NE_ĆE_TE.

Performer Siniša Labrović mu nije ni do koljena.

Međutim tada je uslijedio hladan tuš, Miro Bulj nije izjavio svoj drugi slogan „Di ćemo ić jist?!“

Jednostavno je nametnuo “šou” građanskoj inicijativi “Ne dajmo Gredu” i ostalim građanima jer su imali idealnu priliku da javno pitaju sve aktere o slučaju “Greda” i saznaju daljnje namjere investitora. Miro Bulj je pokupio političke poene, pokazao je da je i dalje spasioc svega što tišti Zagoru, nastavio je primati 30.000,00 kuna mjesečno kao saborski zastupnik, a Glavice su i dalje na zapečku svih zbivanja.

Da mu je stalo protiv uništavanja, poveo bi narod i zaustavio sve u Glavicama, posebno Dragu sadru koja je mnogo veći problem na ovom području, ali je tu Miro “kuco”, nedavno smo i pisali da je na naredbu dr. Jadrijevića glasao da se ne skida plaća na minimalac dogradonačelnicima i samim time nije dosljedan u borbi za ovaj kraj, nego selektivan, samo kada njemu paše.

Kao zadnji primjer ćemo navesti lateralni kanal u Brnazama kojeg je Miro Bulj obećao riješiti. Pozvao narod na prosvjed, pozvao medije, dao izjavu NE_ĆE_TE, kamere se ugasile i Miro odmah napustio svoj narod uz poruku “Ajd bok, držte se”. Do danas se to nije riješilo kao ni bazna stanica na Radošiću.

Koja je daljnja sudbina eksploatacije arhitektonsko-građevnog kamena na budućem eksploatacijskom polju ‘Greda’ nakon ovog postupka teško je procijeniti.

Povezani članci

11 Komentara

 1. Na prostoru opcine sinj ucrtano je 8 kamenolomskih podrucja, ogromne površine glavica. U npr. opcini otok ili općini trilj ni jedan. Pametnom dosta.

  17
 2. Budala, koja je svoju budaleštinu dobro naplatila a i dalje naplaćuje

  16
  5
 3. NE CE TE…..necete elektranu..necete kamenolom..necete 5g..a ocete radna mista..e NE CE TE

  17
  5
 4. Bravo “Radnik” ! Miro je postao najdugovječniji suvremeni visoki političar sinjske krajine!
  Zna on dobro kad triba “ NE ĆE TE “, a kad se triba povuć u mišju rupu! Ne udara on
  “ u tvrdo” . Šta sad ne dere po Tedeskiju ? Sad je u poziciji da razoputi Trgosirovinu i ostalo!
  Lakše ovako : Diži bune, on i račun deblji a podvoljak reste!

  16
  1
 5. S3, SDP je bio, ti očito nisi. Samo nisu izvodili majmune od sebe.

  8
  1
 6. Ako se zakopa na još jednom mistu u Glavicama, znači da se kriminal širi lako ko korona. Ima li ko zaštiti glavice ?

  3
  1
Back to top button