Politika

Miro Bulj: Vi, sluge svojih vođa, #NE_ĆE_TE# me zaustaviti u borbi za bolju budućnost Sinja i Cetinskog kraja

Priopćenje Gradonačelnika Mira Bulja kao odgovor Sinjskom HDZ-u prenosimo u cijelosti:

Iznimno mi je drago što s osobitom pozornošću pratite rad Gradske uprave te informirate građane i o delikatnim stvarima koje vam ne idu u prilog.

Želio sam prešutjeti kako HDZ-ova matična kuća, čitajte Splitsko-dalmatinska županija, nije imala sluha za sinjsku djecu pa sam osobno morao donijeti Odluku o sufinanciranju produženog boravka u školama.

Sami ste prozvali svoga župana Blaženka Bobana i njegovog pobočnika Tomislava Đonlića koji su sinjskoj djeci bili dužni osigurati produženi boravak kao osnivači i vlasnici škola, ali to nisu učinili.

Čudno je i kako sluganski sinjski HDZ u odnosu prema Županiji nema potrebu da stane u zaštitu građana grada Sinja nego štite interes županijskih faraona, a sve na štetu sinjskog školstva, školaraca i zdravstva.

Istine radi, zbog nerada i nebrige HDZ-a i Županije, prošle godine Grad Sinj je subvencionirao produženi boravak sa 200.000,00 kuna dok je ove godine izdvojio 350.000,00 kuna iako nema nikakvu obavezu. U istom periodu Županija kao osnivač tih istih škola nije izdvojila niti jedne jedine kune za produženi boravak iako sam to od njih zatražio.

Napominjem,  prošle godine u produženom boravku bilo je 40 djece koji su program pohađali u OŠ Marka Marulića u dva razredna odjeljenja dok se ove godine broj djece  popeo na 98. S obzirom na to da Županija nije htjela sufinancirati program produženog boravka osobno sam s 350 kuna sufinanciranja po djetetu omogućio da se poveća broj skupina u OŠ Marka Marulića i omogućio osnivanje i početak rada  produženog boravka u Osnovnoj školi Ivana Lovrića, na zamolbu ravnatelja.

Velika sredstva ulažemo i u programe i projekte osnovnih i srednjih škola koje pohađaju učenici iz drugih općina i gradova kojima su na čelu HDZ-ovci, no njima ne postavljate pitanja zašto ne uvode produžene boravke jer znate da u dječji boravak u školama ulažu koliko i vaš Župan – niti lipe.

Lokalna samouprava ima obavezu brinuti se o vrtićima, a mi smo otvorili novih 7 vrtićkih skupina, pred otvaranjem je novi vrtić Nikolino u Brnazama, vrtić u Glavicama ima građevinsku dozvolu te pripremamo dokumentaciju za vrtić u Karakašici.

Za razliku od drugih, nismo povećali cijenu vrtića, štoviše, povećali smo subvencije Grada svim dječjim vrtićima s 950,00 na 1.450,00 kuna po djetetu, a s drugim socijalnim mjerama građani su upoznati.

Zbog vašeg nerada i dodvoravanja HDZ-ovim županijskim i državnim vođama imao sam obavezu donijeti Odluku, jedini u RH,  kojom sufinanciramo po 1000 kuna roditelje čija su djeca ostala neupisana u vrtiće.

I na kraju – Vi, sluge svojih vođa, #NE-ĆE-TE# me zaustaviti u borbi za bolju budućnost Sinja i Cetinskog kraja.

Zahtjev Splitsko-dalmatinska županija 

Povezani članci

1 Komentar

  1. Ugasen folklor u Glavicama, ugasen NK Glavice ( progutalo ga iživljavanje Junaka) , ukinuta cesta kroz glavice. Bulj spasavaj.

Back to top button