Politika

Mišljenje ovlaštenog izrađivača Izmjena i dopuna PP Sinja – apel gradskim vijećnicima

Poštovani, obraćam se ovim putem sinjskim gradskim vijećnicima i medijima kako bi smirio strasti, ukazao na netočne navode pojedinih vijećnika te potaknuo na suradnju svih političkih opcija prilikom glasanja o novom prostornom planu.

Kao glavni razlog nepodržavanja Izmjena i dopuna prostornog Grada Sinja, vijećnici HDZ-a i SDP-a navode kako će doći do širenja eksploatacijskih polja Stipanovića greben, Vukove stine i Lučane.
Nadalje, vijećnici HDZ-a se ne slažu sa prometnim prijedlozima predstavljenim u predloženim Izmjenama.

Kako bih ukazao na pogrešne navode vijećnika HDZ-a i SDP-a, prosljeđujem Vam u mailu mišljenje gospodina Maria Pezelja, izrađivača ID PP Sinja.

U ovom mailu jasno navodi da u predloženim Izmjenama i dopunama Grada Sinja neće doći do povećanja površine eksploatacijskih polja.
Što se tiče prometnice na koje su se referirali HDZ-ovi vijećnici, radi se o usklađivanju koje se mora obaviti sa prostornim planom višeg reda, u ovom slučaju Prostornim planom Splitsko-dalmatinske županije.

Sa nadom i poštovanjem da će na temelju ovih argumenata doći do zajedničkog rješenja,
Marko Cvrlje.

 

Planirane prometnice višeg ranga, koje prolaze kroz polje planirane su Prostornim planom Splitsko dalmatinske županije koji je donesen 2021g. Prostorni plan Grada Sinja mora biti usklađen s planom šireg područja

U prijedlogu prostornog plana ukinute su površine eksploatacijskih polja Koića greda, Poljakova greda i Radošić. Površine postojećih eksploatacijskih polja Stipanovića greben i Vukove stine nisu mijenjane, a također nije mijenjana ni površina planiranog eksploatcacijskog polja Lučane.

Površina eksploatacijskog polja Tango/Priorice je smanjena prema važećoj koncesiji.

 

 

 

Lijep pozdrav.

Mario Pezelj dipl.ing.arh.
Ovlašteni arhitekt urbanist

Povezani članci

1 Komentar

  1. Pise: Prostorni plan Grada Sinja mora biti usklađen s planom šireg područja. Drugim ričima Sinju (Brnaze i Glavice) poklonite se Otoku, tj .gazdi.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button