Vijesti

Mjesni odbor Bajagić se prijavo sa 12 projekata temeljem poziva Grada Sinja za izradu Programa rada vijeća MO

Mjesni odbor Bajagić nam je poslao dopis u kojem nas obavještava da je temeljem poziva Grada Sinja za izradu Programa rada vijeća mjesnih odbora sa područja Grada Sinja za 2024. godinu poslao potrebe Bajagića.

 

Potrebe su pobrojane pod 12. točaka kako slijedi:

 1. Uređenje županijske ceste Han-Rumin koja podrazumijeva kompletno rješavanje neuređene Županijske ceste i nogostupa uz nju.
 2. Rekonstrukcija mosta na potoku Malin na istoj županijskoj cesti. Most je izgrađen u vrijeme od 1950 do 1955.g. i nema nikakvih prepreka za njegovu rekonstrukciju i proširenje, sa obje strane mosta je javno dobro. Veličina i širina javnog dobra zadovoljava potrebu proširenja mosta.
 3. Izrada idejnog projekta za šetnicu i biciklističku stazu uz rijeku Cetinu koja je kako kaže gradonačelnik Miro Bulj biser Dalmatinske Zagore.
 4. Uređenje igrališta i odmarališta uz rijeku Cetinu na granici MO Bajagić i MO Obrovac.
 5. Uređenje kamene fasade na crkvi Svetog Nikole u Bajagiću.
 6. Asfaltiranje oko Crkve Svetog Nikole, te asfaltiranje lokalnih cesta u MO Bajagić.
 7. Betoniranje odvodnog kanala od groblja do Cetine.
 8. Nasipanje i popravak makadamskih kolnika i nerazvrstanih cesta.
 9. Izrada dviju autobusnih stanica .
 10. Uvođenje popodnevne autobusne ili tax-i linije za djecu iz MO Bajagić koja pohađaju srednju školu u popodnevnoj smjeni.
 11. Izrada barem deset novih rasvjetnih tijela.
 12. Izrada barem pet ogledala radi sigurnijeg uključenja u promet.

 

NAPOMENA:

Ovaj program rada vijeća MO Bajagić na prvu možda i izgleda preambiciozan, ali kad uzmemo u obzir da se u MO Bajagić od 2005.g. a da ne govorimo u prvoj polovici mandata gradonačelnika Mira Bulja ništa, ali baš ništa nije dogodilo. Onda ovih 12 stavki nisu nimalo ambiciozne. Kao predsjednik MO Bajagić pozivam gradonačelnika Mira Bulja kao i sve njegove suradnike, te zaposlenike u gradskoj upravi da ozbiljno pristupe poboljšanju kvalitete života u MO Bajagić, jer mještani Bajagića to zaslužuju.

S poštovanjem!

Predsjednik MO Bajagić

Boško Barać

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button