TemeVijesti

Mlada sinjanka teško je bolesna i treba našu pomoć

Apel za pomoć pod nazivom “Vratimo Fridi mamu za Božić” .

Vjerujete li u svemir? U neku višu kozmičku silu koja upravlja našim životom od trenutka našeg prvog uzdaha? Ili pak u Boga, o kojem slušamo i čitamo od malena, koji nas prati na svakom našem koraku – bio to korak naprijed ili nazad? Ali možda, samo možda je istina
da samo vjerom u ljubav imamo sve.

Život je smiješna, zamršena stvar. Ima način da nekako uvijek spoji dvije različite točke ali iste sudbine. U siječnju 2019., dok sam ja neznajući krenula na početak svoje dugomjesečne bitke koja se evo još održava, jedna mlada mama 25. godišnja u mom 400 kilometara udaljenom Sinju, započela je svoju borbu.

Viktorija i Josip su roditelji tada-jednogodišnje djevojčice Fride, čiji se svijet srušio praktički preko noći.

Harmoniju bračnog para prekinula je Viktorijina bolest, koja do dana današnjega nema ime. Život im se pretvorio u svakodnevno obilaženje lječnika u nadi da će pronaći riješenje. Frida je ostajala s bakom i djedom dok je tata pokušavao spasiti mamu. Svakim njegovim povratkom kući, malena Frida je okicama željno isčekivala mamu. No, prošla su 22 mjeseca od Viktorijinog prvog simptoma a dijagnoza joj još ne postoji te ne može započeti s ispravnim liječenjem. Svakim danom Viktoriji je sve teže i došla je do stanja gdje ima poteškoća s hodanjem, komuniciranjem, koncentracijom i disanjem, za koje joj je potrebno korištenje kisika.

Prošla je kroz mnoge bolnice na području Lijepe naše gdje su napravljene razno razne pretrage ali rješenje njenih muka još nije na vidiku. Nalazi su dalje slani čitavom Europom pa čak i Amerikom te su konačno dobili moguće rješenje u CLEVLANDU, SAD. Ali, tu nailazimo na uobičajni problem – samo za uspostavu dijagnoze potrebno im je $9,239 plus troškovi puta i smještaj. Frida će se morati zajedno sa bakama i obitelji strpiti da se mama vrati.

Obećanje je dobila.

Josip od svoje supruge ne odustaje i spreman je na sve solucije kako bih joj spasio život i vratio mamu svojoj kćerki.
Pokažimo svi jedno vatreno srce za ovu mladu obitelj.
Josip Horvat
HR55 2340 0093 2146 44132
PBZ-PRIVREDNA BANKA ZAGREB
Swift/bic
PBZGHR2X

Molimo Vas pomozimo Fridi vratit mamu za Božić
SAMI MOŽEMO UČINITI MALO ALI ZAJEDNO MOŽEMO POSTIĆI SVE.

Izvor:  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1231063730601614&id=100010939950202

Povezani članci

Back to top button