Vijesti

Mladi glumci u domu za starije i nemoćne u Glavicama kod Sinja

Radionica “Čitajmo umirovljenicima: glumci u gostima”, treća po redu od njih šest, održana je u Ustanovi za starije i nemoćne osobe ORA ET LABORA u Glavicama kod Sinja, u ponedjeljak 13. prosinca 2023.

Interpretaciju dijelova drame Roko i Cicibela Miljenka Smoje pripremili su mladi glumci te studenti s Umjetničke akademije u Splitu: Davor Pavić, Petar Salečić, Lara Jerončić, Nika Petrović i Stipe Jelaska, pod vodstvom izv. prof. art. Brune Bebić.

Korisnici ustanove ORA ET LABORA dobro su se nasmijali tijekom izvedbe, a neki od njih su pokazali i odlično poznavanje sadržaja citirajući dijelove drame.

Kroz radionice “Čitajmo umirovljenicima: glumci u gostima”, organizirane u sklopu projekta “Za dobre vibre – čitaj libre” želi se približiti književnost i kultura osobama starijima od 54 godine koje zbog bolesti, nepokretnosti, invaliditeta, potrebe za njegom, terapijom i slično ne mogu samostalno čitati i/ili pristupiti knjizi.

Provedba radionice sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Gradska knjižnica Marka Marulića Split, a partner je Splitsko-dalmatinska županija. Razdoblje provedbe projekta je od 16.09.2021. do 16.09.2023. godine. Ukupna vrijednost projekta je 3.938.232,95 HRK od čega je 3.347.498,01 HRK sufinancirano iz sredstava Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a 590.734,94 HRK iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Projekt “Za dobre vibre – čitaj libre” za cilj ima razvoj čitalačke kulture i pismenosti na području Splitsko-dalmatinske županije uspostavom bibliobusne službe koja će omogućiti pristup knjizi svima koji nemaju dostupne knjižnice na području svoje općine ili grada, kao i promicanju i popularizaciji čitalačke kulture posebice u populaciji osoba mlađih od 25 godina, starijih od 54 te osoba s invaliditetom te kroz navedene aktivnosti doprinijeti povećanju socijalne uključenosti navedenih ciljnih skupina projekta.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button