Vijesti

Muzej Cetinske krajine na 12. skupu muzejskih pedagoga

U Narodnom muzeju u Zadru, u razdoblju 21. – 24. rujna, u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva održava se 12. skup muzejskih pedagoga Hrvatske s međunarodnim sudjelovanjem na temu „Teško dohvatljive skupine posjetitelja – izazovi i rješenja“.

Ciljevi stručnog okupljanja su rasprave o profesionalnim izazovima i primjerenim odgovorima na njih, razmjene iskustva i savjeta, usavršavanja kompetencija, te efikasnijeg povezivanja i umrežavanja muzejskih pedagoga i kustosa koji se bave muzejskom edukacijom. Bogati program skupa uključuje plenarna i tematska usmena izlaganja, posterska priopćenja predstavljanje Zbornika s prošlog skupa te rasprave i okrugle stolove.

Skup je okupio 51 sudionika iz Hrvatske i inozemstva, a Cetinsku krajinu predstavile su ravnateljica i viša kustosica Muzeja Cetinske krajine -Sinj Daria Domazet i viša kustosica Danijela Petričević Banović, koje su izlaganjem na skupu prezentirale digitalnu aplikaciju za muzejsku pedagogiju Muzea.hr, autorica Darije Domazet i Anđele Vrce.

Aplikacija je namijenjena prvenstveno nastavnicima i učenicima kojima je na jednom mjestu dostupan sadržaj hrvatskih muzeja proizveden u digitalnim formama od strane muzejskih pedagoga. To je dobar primjer prožimanja muzejskog i obrazovnog sustava koji omogućava korisnicima pristupom brz, siguran  i vjerodostojan izvor podataka. Vrijednost aplikacije prepoznala je i Splitsko-dalmatinska županija uključivši je u Plan razvoja Splitsko-dalmatinske županije 2022.-2027.

banner

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button