Kultura

Muzej Cetinske krajine u projektu „e-Kultura: Digitalizacija kulturne baštine“!

Muzej Cetinske krajine jedan je od sudionika projekta „e-Kultura: Digitalizacija kulturne baštine“ kojeg provodi Ministarstvo kulture u partnerstvu s Hrvatskim državnim arhivom, Hrvatskom radiotelevizijom, Muzejom za umjetnost i obrt te Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projektom „e-Kultura – Digitalizacija kulturne baštine“ povećat će se pristup kulturnoj baštini u digitalnom obliku te je se zaštititi sustavnom, standardiziranom i trajnom pohranom u digitalnom obliku na jednom mjestu.
Uspostavom informacijsko-komunikacijskog sustava i centralnog repozitorija, jedinstven pristup i korištenje digitalizirane građe kulturne baštine omogućit će se građanima, znanstvenicima, studentima, poslovnim subjektima te zajednici arhiva, knjižnica i muzeja, a korištenje digitalne kulturne baštine poticat će se u područjima znanosti, obrazovanja i turizma.

U sklopu ovog programa Muzej će digitalizirati svoju papirnatu građu koja se ponajviše nalazi unutar Povijesnog odjela, a pod mentorstvom informatičara savjetnika Zorana Svrtana iz Muzeja za umjetnost i obrt iz Zagreba.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button