Kultura

Muzeju Cetinske krajine – Sinj uručeno posebno priznanje Hrvatskoga muzejskog društva za realizirani stalni postav u 2021. godini!

U dvorani Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu 10.11.2022.g., Hrvatsko muzejsko društvo podijelilo je ovogodišnje nagrade za muzejska ostvarenja. Muzeju Cetinske krajine – Sinj tom prilikom uručeno je posebno priznanje Hrvatskoga muzejskog društva za realizirani stalni postav u 2021. godini. Priznanje je u ime Muzeja preuzela ravnateljica Daria Domazet, a svečanosti su prisustvovale i više kustosice Muzeja Anita Librenjak i Danijela Petričević Banović koje su, uz ravnateljicu Domazet i kustosicu Muzeja Anđelu Vrcu, dio autorskog tima za izradu stručne koncepcije stalnog postava. Likovni dizajn postava potpisuje kreativni dvojac Damir Gamulin i Antun Sevšek. Ilustrator postava je Petar Radović, a multimediju je realizirala Nives Sertić.

Stalni postav Muzeja Cetinske krajine – Sinj prezentira bogatu kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu Cetinske krajine kroz različite tematske cjeline u kojima je izložena građa 22 muzejske zbrike. Muzej kao baštinska ustanova pokretač je raznovrsnih istraživanja usmjernih na zaštitu, očuvanje i prezentaciju kulturne baštine i suvremenog stvaralašta. Iz Muzeja poručuju da su iznimno počašćeni ovim priznanjem struke koja im  daje poticaj te da će i dalje vrijedno raditi na ispunjavanju svoje vizije koja je usmjerena na održivom i sustavnom proučavanju kulturne i povijesne baštine, s ciljem pozicioniranja Muzeja kao središnjeg mjesta referentne baze podataka o muzejskoj građi i dokumentaciji sveukupne kulturne i povijesne baštine Sinja i Cetinske krajine.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button