Vijesti

Na cjevovodu u Rudi saniran kvar – tko je odgovoran za lošu vodovodnu mrežu?

Sinoć prije ponoći je saniran kvar na magistralnom cjevovodu u naselju Ruda zbog čega je došlo do prekida u vodoopskrbi na području Obrovca, Bajagića, Lučana, Radošića, cijelog područja grada Trilja, općine Dicmo, općine Otok,  te dijela vodoopskrbnih područja pod upravom Vodovoda i kanalizacije Split i Vodovoda Omiš.

U slučaju pojave zamućenja vode, preporuča se da se voda za piće prokuhava, osobito za potrebe djece i osoba slabijeg imuniteta. Već duže vrijeme imamo katastrofalno stanje sa vodovodnom infrastrukturom. Sustav trpi ogromne gubitke vode i više ide u zemlju nego potroši stanovništvo i ostali potrošači.

Ponovno se pokazalo da o lošoj vodovodnoj mreži ovise deseci tisuća ljudi i da sustav ne može redovito funkcionirati. Suvlasnici Sinjskog vodovoda godinama ne mogu naći zajedničko rješenje za krucijalne odluke i zajedno sa lošom upravom dovele su do ovog stanja. Svaki put iza ovakvih događaja se “bacaju” obećanja kako samo što nije počelo obnavljanje upravo puknute mreže. Sinjskom vodovodu su nedavno pripojena Vrlika, Civljane i Kijevo gdje su gubici u mreži kreću do 90% i sve će to potrošači sa sinjskog područja plaćati. Kad se i Aglomeracija stavi u puni pogon teško je očekivati da računi se neće povećati za duplo.

 

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button