Vijesti

Na foto natječaju “Volim svoju županiju” pobjedila fotografija Božana Štambuka iz Splitsko dalmatinske županije

U mjesec i pol dana, koliko su sudionici imali vremena predati svoje radove, na foto natječaj „Volim svoju županiju“ prijavljeno je 3667 fotografija.

Na čelu ovogodišnjeg stručnog žirija bila je naša profesionalna fotografkinja Mare Milin, te Ivana Gusak Galić iz Osječko-baranjske županije, Kristijan Toplak iz Virovitičko-podravske županije i Karlo Frljužec iz Krapinsko-zagorske županije, kao članovi žirija.

Žiri je odabrao 21 fotografiju za svaku hrvatsku županiju i Grad Zagreb, a one ulaze u postav putujuće izložbe „Volim svoju županiju“

Najviše glasova prikupila je fotografija „Noć na Vidovoj gori“ autora Božana Štambuka iz Splitsko-dalmatinske županije s osvojenih 38 bodova. Slijedi „Zjenica močvare“ Ivana Kapovića iz Dubrovačko-neretvanske županije s osvojenih 37 bodova te „Lege“ Mateja Snopeka iz Osječko-baranjske županije s osvojenih 36 bodova!

U kategoriji fotografije s najviše prikupljenih lajkova putem Facebooka, u postav izložbe ulaze dvije fotografije: „Surovi Velebit“ Hrvoja Jurkovića iz Ličko-senjske županije s osvojenih 16 298 glasova i „Zaleđeni poluotok Sveti Petar u Makarskoj“ Matka Begovića iz Splitsko-dalmatinske županije s osvojenih 11 005 glasova.

Otvaranje prve izložbe četvrtog kruga foto natječaja „Volim svoju županiju“ održat će se 17. svibnja u Šibeniku, nakon čega kreće na putovanje po Hrvatskoj.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button