Vijesti

Na Hanu danas otvoren Dječji vrtić “Vrilo”

Prigodnom svečanosti na Hanu danas je otvoren Dječji vrtić “Vrilo”, osma podružnica Dječjeg vrtića “Bili cvitak” iz Sinja. Na svečanosti na Hanu u novouređenim prostorijama okupio se veliki broj roditelja i djece.

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj zahvalio se svima koji su doprinijeli otvaranju vrtića koji je usred pedagoške godine zatvorila Virna Mudnić, vlasnica Dječjeg vrtića “Čarobni Pianino”.

Mnogi su mislili da nećemo uspjeti otvoriti ovaj vrtić, ali kad se sa srcem radi onda uspjeh ne može izostati. Ovo je drugi otvoren vrtić u mom mandatu i ponosan sam što smo uspjeli otvoriti novu jedinicu, bez vas roditelja to bi bilo nemoguće. Posebno je važno naglasiti kako otvaranjem vrtića na našim rubnim dijelovima grada svim roditeljima i djeci omogućujemo jednake uvjete. Uskoro krećemo s gradnjom vrtića u Glavicama, a završena je dokumentacija za novi vrtić u Karakašici na što sam posebno ponosan.

 Posebno se zahvaljujem Hrvatskom Caritasu koji nam je za vrtić donirao 300 tisuća kuna i u cijelosti opremio vrtić kako modernom kuhinjom tako i igračkama i novom didaktičkom opremom. Uskoro će se urediti i novo dječje igralište koje je također financirano novcem Caritasa tako da Grad Sinj nije imao ulaganja.

Grad je kako bi pomogao roditeljima podignuo svoje sufinanciranje s 900 na 1400 kuna kako bi maksimalno pomogli roditeljima. Ponosan sam što smo upisali svu djecu od 3. do 7. godine u vrtić, a uskoro ćemo moći upisati i ostalu tako da ćemo ostvariti ono obećanje koje smo dali da će jedini plač koji se čuje biti plač novorođene djece“, rekao je gradonačelnik Bulj.

 

Novi Dječji vrtić “Vrilo” na Hanu blagoslovio je tamošnji župnik fra Neven Pavlinušić koji je s djecom otpjevao  dio pjesme “Hrvatska zastava”

Nije to

Obična tkanina

Srce mi ko najveća planina

Ponosa uhvati me navala

Kad se zavijori iznad naših glava

Lijepe naše

Hrvatska zastava

Podsjetimo, u novootvorenom vrtiću upisano je 50 djece o kojima se brinu 3 odgojno-obrazovna djelatnika i 2 spremačice.

Vrtić je u rekordnom roku dobio sve potrebne dozvole za rad nakon što je osnivačica Čarobnog Pianina Virna Mudnić prije dva mjeseca potpuno ispraznila prostor na Hanu, ugasila odgojne skupine i zatvorila vrtić.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button