Sport

Na krlima Vučkovića, Dalmacija putuje u finale RRC lige

Pred popunjenim Starim placom na vrlo teškom i blatnjavom terenu, Dalmacija Sinj je nastavila svoj pobjednički pohod u RRC ligi svladavši Nadu rezultatom 10:17 (10:0).

U utakmici koja je odisala dramom od samog sudčevog zvižduka, Dalmacija se dosta loše snašla u prvom poluvremenu, što se moglo vidjeti po umornom hodu naših igrača, što motivirani​ domaćin u sastavu prošaranom iskusnim igračima i mladosti, uspješno koristi, te dolazi do svog prvog polaganja već u 3. min. preko Jurčevića koji koristi višak na krilu te polaže za vodstvo Nade kojeg Rosso uspješno pretvara. Nije dugo trebalo čekat, da Dalmacija napravi novu kaznu na nekih 30ak metara pred svojim zgoditkom, što gosit odlučuju kazniti te povisiti vodstvo preko Rossa za 10:0 u 6 min. susreta. Kada se činilo da će Dalmacija potonuti, budi se bljesak tu i tamo, ali skup-aut ne funkcionira, a linija nikako da brzo prenese loptu što dovodi do katastrofalne igre naše momčadi koja je bila u grču i konstantno se branila u svom prostoru. Ispucavanjem lopte vani kapetana Grčića, ide se na toliko potreban predah.
U drugom poluvremenu gladmo preporođenu momčad Dalmacije, koja ulaskom Filipović-Grčića dobiva na stabilnosti u skupu, i čvrstoću u obrani. Dalmacija veže svoje redove te vrši napad, prilikom koje gosti griješe te daju kaznu za prve poene Dalmacije koje uspješno pretvara Pavlović za 10:3, da bi se opet ukazala prilika ali ovoga puta ciljačke sprave Pavlovića zakazuju. Malo iza toga Dalmacija dolazi do nove prilike za smanjenje vodstva kada žuti karton dobija Jurčević, a Dalmacija odlučno pritišče domaćina gdje se iz malla, izmigoljio pod same rašlje sjajni Brčić, a kojeg uspješno pretvara Pavlović za 10:10. Tada slijedi prava rovovska bitka, gdje su se obrane i napadi razmjenjivali na obje strane, a Nada u žaru borbe dobija drugi žuti karton. Kada se činilo da će Dalmacija steći premoć na terenu radi se kazna u prostoru Dalmacije koju Rosso kažnjava za 13:10 i novo vodstvo. S nešto manje od 10 min na satu, činilo se kako je sve gotovo, Nada silovito vrši napad i dolazi pred sami zgoditak i tada u prijelomnom trenutku odličnim tajmingom Jukić lomi Nadinu spojku te ih vraća na nekih desetak metara, lopta dolazi do Pavlović koji ispucaje visoku loptu koju hvata Plazibat, a na kojeg Vučković vrši pritisak i blokadu lopte da bi je pod pritiskom spretno nogom pogurao pod rašlje i položio za nevjerovatnu pobjedu Dalmacije u zadnjim sekundama. Ipak trebalo jizdržati posljednji napad, Nada ispucaje loptu koju Miloš hvata, a Kovačić ispucaje u aut za kraj i veliko slavlje Dalmacije.​
Trener Grčić je nakraju kazao kako nije bio zadovoljan prikazanom igrom u prvom poluvremenu, ali je pohvalio karakter ekipe koja je još jednom pokazala borbenost i odlučnost u najtežim trenutcima, a ponajviše Vučkovića i Pavlovića koji je unatoč ženidbi odlučio iz cipela uskočiti u kopačke i pomoći svojoj momčadi. Kao bitan segment uspjeha u današnjem susretu istaknuo je skup koji je danas imao težak zadatak po blatnjavom i teškom terenu uspio nadmudriti svog protivnika!

Za RT ” Dalmacija” -Sinj nastupili su: S. Žigo, S. Brčić 5, I. Jukić, M. Miloš, T. Miloš, F. Penić, M. Svaguša, S. Tomić, L. Kovačić, I. Prološčić, B. Vučemilo, B. Vučković 5, M. Grčić, I. Klarić-Kukuz, N. Pavlović 7, D. Jukić, J. Jukić, I. Brčić, I. Labrović, A. Tomašević, N. Efendić, M. Filipović-Grčić

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button